Selam arkadaşlar ; Ben 2006 2007 girişliyim ( MYO ) Ve aralık 2019 'da diploma Alacam DGS girme hakkım varmı yokmu ? Oğrenmek istiyorum Oğretim suresini 4 yıl veya daha fazlada tamamlayanlar DGS başvuramaz diye bir yazı okudum Yardımınıza ihtiyacım varEğer başvuru yapamicaksam hic uğraşmıyımşimdiden teşekkurLerhayırlı geceler
Cevap: Dgs başvuru koşulu
DGS başbvuru koşulları şunlardır:
Yuksekoğretim programlarına dikey geciş icin başvuracak adaylarda, meslek yuksekokulları ve acık oğretim on lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir
Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yuksekokullarının son sınıf oğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGSye başvurabilirler
Gerek merkezi yerleştirme gerekse ozel yetenek sınavıyla oğrenci alan meslek yuksekokulu son sınıf oğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki ozel yetenek sınavı veya merkezi sistemle oğrenci alan lisans programlarına dikey geciş yapmak istiyorlarsa DGSye girmek zorundadırlar Ozel yetenek sınavı ile oğrenci alan lisans programlarına dikey geciş de bu kılavuzdaki esaslara gore merkezi olarak yapılır
Turk Cumhuriyetleri ile Turk ve Akraba Toplulukları Sınavı (TCS) sonuclarına gore ulkemizdeki meslek yuksekokullarına yerleştirilen adaylardan dikey geciş yapmak isteyenler 2019DGSye girerler, ancak bu adaylar 2019DGS Kılavuzunda yer alan kontenjanlardan yararlanamazlar Dikey geciş yapmak istediklerini Yuksekoğretim Kuruluna bildiren adayların yerleştirilme istekleri, yerleştirildikleri on lisans programını 2 yılda tamamlamış olmaları, mezuniyet not ortalamalarının en az % 60 ve DGS puanlarının tercih ettikleri lisans programına, ilgili yılda DGS sonucuna gore en duşuk puanla yerleşen adayın puanından en fazla 50 puan altında olması şartıyla, Yuksekoğretim Kurulu tarafından değerlendirilir
Acık oğretim ve meslek yuksekokullarının on lisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki acıkoğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekmemektedir Bu durumdaki adaylar kendi alanlarındaki acık oğretim lisans programlarına doğrudan kayıt hakkına sahiptirler Bu konudaki başvuruların ilgili yuksekoğretim kurumuna yapılması gerekmektedir Geciş yapılabilecek programlara ilişkin ayrıntılı bilgiler Universitenin internet adresinden edinilmelidir
Acık oğretim dahil oğretim suresi dort ve daha fazla yıl olan programlardan on lisans diploması alan veya alacak olanlar DGSye başvuramazlar