Son Konu

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?

adanali

Yeni Üye
Katılım
20 Eki 2019
Mesajlar
11,158
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Konum
Adana
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Diş eti iltihabı halk arasında çok sayıda kişinin rahatsız olduğu bir konudur. İlk aşamalarında belirtileri çok fazla etkilemeyen diş eti iltihabı tedavisi, yapılmadığı sürece ilerler. Zaman içinde çok fazla ağrı ve sızı yapan bu iltihaplar, vücudun her bölgesine yayılıp tehlikeli olabilir. Bu nedenle erken dönemde tedbirinin alınması ve tedavisinin yapılması gerekir.



Diş eti iltihabı tedavisi erken dönemde yapılması gereken bir tedavidir. Ne kadar erken dönemde teşhis edilir ve tedavisine başlanırsa o kadar etkili bir süreç olacaktır. Bunun için diş eti iltihabı belirtileri ilk ortaya çıktığında vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerekir. Kısaca diş eti iltihabının belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz.





  • Diş etlerinde şişkinlik ve kırmızılık


  • Diş fırçalamasında sonra ya da yine dişlerin temizliği için diş ipi kullanımı sonrasında kanama


  • Diş eti üzerinde beyaz leke ya da plak


  • Nefeste normal olmayan kötü koku, ağızda oluşan kötü tat


  • Ağzın genel yapısında değişiklik, yemek yerken zorlanma


  • Diş kaybı, diş eti apseleri









Yukarıdaki belirtilerinden her biri görülebileceği gibi sadece bir tanesi de görülebilir. Şüphelenilen durumda vakit kaybetmeden doktora başvurularak gereken tedaviye başlanılmalıdır. Doktor tedavisinin yanında diş eti iltihabı bitkisel çözüm yöntemleri de denenebilir.

Hastalığın ilk belirtilerinin görülmesinin ardından en çok merak edilen konulardan bir tanesi de diş eti iltihabı nasıl geçer evde uygulanabilecek yöntemlerdir. Evde farklı malzemeler ile uygulanabilecek, doğal tedavi yöntemlerini aşağıda kısaca sizlerle paylaşıyoruz.



Poşet Çay: Diş eti iltihabı için ağrıyan dişinize yakın bir bölgeye kuru çay poşeti koyabilirsiniz. İçmek için hazırladığınız normal, poşet çaylarının poşetlerini soğutup bu bölgeye koyarak diş etlerini rahatlatabilir ve iltihabın daha fazla ilerlemesini önleyebilirsiniz. Soğutma işlemi için poşeti sıcak bardaktan çıkardıktan sonra 10 dakika kadar buzlukta tutun.

Poşeti güzelce diş etine yerleştirin ve en az 40 dakika diş etlerinde tutun. Poşet çay etkisini 30-40 dakika içinde göstermeye başlayacak, ağrı varsa hafifletecektir.

Gargara: Özel olarak üretilen hidrojen peroksit (Hydrogen peroxide) içeren ağız gargaraları, diş ağrısını azaltır ve bölgeyi temizler. İltihbın tedavisinde önemli rol oynar.

Çay Ağacı Yağı: İltihaplı diş etleri için çay ağacı yağı ile gargara yapabilirsiniz. 1 su bardağı suyun içine 2-3 çay kaşığı kadar çay ağacı yağı koyup karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı gargara olarak kullanabilirsiniz.



Karanfil Yağı: Karanfilin uyuşturucu etkisinden diş ağrısı için faydalanılabiliyor. Aynı şekilde diş eti iltihaplarının tedavisinde de yararlanılabilir. Bunun için karanfil yağından bir miktar iltihaplı bölge üzerine sürün. Eğer karanfil yağı yoksa karanfil tanelerinden de bu konuda yardım alabilirsiniz.

Tuzlu Gargara: Diş ağrısı ve diş eti hastalıkları için tuzlu gargara da etkili olacaktır. Bunun uygulama için 1 su bardağı suyun içine 2 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Elde ettiğiniz karışımı dişiniz ağrıdıkça gargara yaparak kullanabilirsiniz.

Diş eti iltihabı nasıl tedavi edilir konusunda değinmek istediğimiz bir diğer nokta da tedavi sırasında dikkat edilmesi gerekenlerdir. Diş eti iltihabı tedavisi sırasında hastaların dikkat etmesi gerekenlerin başında tahriş edecek yiyecek, içeceklerden kaçınmak, çok fazla soğuk ya da sıcak besinlerden uzak durmak, sigara kullanımına ara vermek, asitli ve alkollü içeceklerden uzak durmak geliyor. Bu tür besinler genel olarak diş etlerinin tahrişine neden olur.



Beslenmenin yanında diş etlerinizin daha sağlıklı olması için düzenli fırçalayın. Diş fırçası, diş macunu seçimini iyi yapıp gerektiğinde diş ipi kullanın. Diş iltihabında mutlaka diş hekimine danışın. Eğer iltihap nedeni ile yüzde şişlik oluşmuşsa vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerekir.
 
Üst Alt