E elektronikci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,387 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Ara 2023 #1 Diş Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler 250 gr oda sıcaklığında margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 4 su bardağı un Beyaz şeker hamuru Diş Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bütün materyaller karıştırılıp kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir. Sonra hamuru poşete koyup 1-2 saat buzdolabına kaldırın ,butik kurabiyeler de bu biçimde çatlama kırılma kabarma olmuyor . Buzdolabından çıkardığımız hamuru yağlı kağıt üzerinde açıyoruz. Merdane ile istediğimiz kalıp ile kesiyoruz. Ben kızımın diş buğdayı partisi için yaptım . Sonra 180 derece 12-15 dk ortası üzeri beyaz kalacak halde pişiriyoruz, bu biçimde 38-40 adet kurabiye çıkıyor.Bütün kurabiyeleri pişiriyoruz. Soğuması için bekliyoruz. Üst süslemesi için şeker hamurunu iki yağlı kağıt ortasında merdane ile açıyoruz . Aynı kalıp ile kesiyoruz ,soğuyan kurabiye üzerine bir ölçü bal sürüp şeker hamurunu koyuyoruz . Elimizde hafif hafif bastırıyoruz ben kelebek halinde süs ile tıpkı halde bal ile yapıştırdım. İsim kaşesi ile kızımın ismini bastım biraz 2 saat kadar sonra kurabiye poşetlerini koyup bağladım Diş Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Diş Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler 250 gr oda sıcaklığında margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 4 su bardağı un Beyaz şeker hamuru Diş Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bütün materyaller karıştırılıp kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir. Sonra hamuru poşete koyup 1-2 saat buzdolabına kaldırın ,butik kurabiyeler de bu biçimde çatlama kırılma kabarma olmuyor . Buzdolabından çıkardığımız hamuru yağlı kağıt üzerinde açıyoruz. Merdane ile istediğimiz kalıp ile kesiyoruz. Ben kızımın diş buğdayı partisi için yaptım . Sonra 180 derece 12-15 dk ortası üzeri beyaz kalacak halde pişiriyoruz, bu biçimde 38-40 adet kurabiye çıkıyor.Bütün kurabiyeleri pişiriyoruz. Soğuması için bekliyoruz. Üst süslemesi için şeker hamurunu iki yağlı kağıt ortasında merdane ile açıyoruz . Aynı kalıp ile kesiyoruz ,soğuyan kurabiye üzerine bir ölçü bal sürüp şeker hamurunu koyuyoruz . Elimizde hafif hafif bastırıyoruz ben kelebek halinde süs ile tıpkı halde bal ile yapıştırdım. İsim kaşesi ile kızımın ismini bastım biraz 2 saat kadar sonra kurabiye poşetlerini koyup bağladım Diş Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı