D dagcı Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,900 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 68 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 5 Ara 2023 #1 Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (ben yaklaşık 4-5 su bardağı kullandım) Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Herkese merhaba hem çok lezzetli hem çok pratik olan bir pişi tarifi ile burdayım.O kadar güzel oluyor ki mutlaka deneyinnnn. Öncelikle tüm malzemeleri karıştıralım ve yoğurmaya başlayalım unu yavaş yavaş ekleyelim çünkü undan una farklılık gösterebiliyor. Hamurumuzun hafif ele yapışan bir hamur olması lazım ekmek hamuru gibi. Hamurumuzu yoğurduktan sonra mayalanma işlemi için üzerine bir bez örtelim ve hamur kabarana kadar bekleyelim. Mayalandıktan sonra elimizi ara ara yağlayarak hamurdan parçalar kopartıp elimizle hamuru inceltip kızgın yağda kızartalım. Kızgın yağ olması önemli çünkü yağ yeterince kızarmaz ise hamur yağ çekebiliyor. İşte bu kadar afiyettt olsun Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (ben yaklaşık 4-5 su bardağı kullandım) Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Herkese merhaba hem çok lezzetli hem çok pratik olan bir pişi tarifi ile burdayım.O kadar güzel oluyor ki mutlaka deneyinnnn. Öncelikle tüm malzemeleri karıştıralım ve yoğurmaya başlayalım unu yavaş yavaş ekleyelim çünkü undan una farklılık gösterebiliyor. Hamurumuzun hafif ele yapışan bir hamur olması lazım ekmek hamuru gibi. Hamurumuzu yoğurduktan sonra mayalanma işlemi için üzerine bir bez örtelim ve hamur kabarana kadar bekleyelim. Mayalandıktan sonra elimizi ara ara yağlayarak hamurdan parçalar kopartıp elimizle hamuru inceltip kızgın yağda kızartalım. Kızgın yağ olması önemli çünkü yağ yeterince kızarmaz ise hamur yağ çekebiliyor. İşte bu kadar afiyettt olsun Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı