İçindekiler Hide
Bazı bilgisayarların uzun süreli ve yoğun bir şekilde kullanımına bağlı olarak bazı performans düşüşleri görülebilir. Disk birleştirme nasıl yapılır, ne işe yarar, zararlı mı, bilgisayarı hızlandırır mı, dosyaları siler mi, disk birleştirme gerekli mi, ne kadar sürer? Disk birleştirme ne zaman yapılmalı?
Bazı bilgisayarların uzun süreli ve yoğun bir şekilde kullanımına bağlı olarak bazı performans düşüşleri görülebilir. Bunun nedeni olarak ise genelde gösterilen şey disklerin doluluğudur. Windows işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlarda yapılan bu uygulama ile birlikte bilgisayarların daha uzun süreli kullanımı sağlanabilmekle birlikte, aynı zamanda kasılma ve takılmaların da önüne geçilir. Windows işletim sisteminin tüm sürümlerinde ve özellikle Windows ‘da yapılacak disk birleştirme ile beraber, sabit dikler onarılabilir. Bunun için yapılması gerekenler ve dik birleştirmenin ne işe yaradığına dair tüm bilgiler sizler için derlendi…
· Bilgisayar açılır ve burada yer alan başlat tuşuna basılır.
· Açılan boşluk kısmına sırası ile birleştir, sürücüleri birleştir ve iyileştir denilir.
· Akabinde birleştirme yapılacak sürücü seçilir ve yeniden iyileştir denilir.
· Ardından en iyi duruma getir denilerek işlem sonlandırılır.
Bazı bilgisayarların uzun süreli ve yoğun bir şekilde kullanımına bağlı olarak bazı performans düşüşleri görülebilir. Bunun nedeni olarak ise genelde gösterilen şey disklerin doluluğudur. Windows işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlarda yapılan bu uygulama ile birlikte bilgisayarların daha uzun süreli kullanımı sağlanabilmekle birlikte, aynı zamanda kasılma ve takılmaların da önüne geçilir. Windows işletim sisteminin tüm sürümlerinde ve özellikle Windows ‘da yapılacak disk birleştirme ile beraber, sabit dikler onarılabilir. Bunun için yapılması gerekenler ve dik birleştirmenin ne işe yaradığına dair tüm bilgiler sizler için derlendi…
Disk Birleştirme Nasıl Yapılır?
Bilgisayarların çok daha hızlı çalışmasına yardımcı olan disk birleştirme için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde listelenebilir;· Bilgisayar açılır ve burada yer alan başlat tuşuna basılır.
· Açılan boşluk kısmına sırası ile birleştir, sürücüleri birleştir ve iyileştir denilir.
· Akabinde birleştirme yapılacak sürücü seçilir ve yeniden iyileştir denilir.
· Ardından en iyi duruma getir denilerek işlem sonlandırılır.