Son Konu

Diyanet Yeterlilik Sınavı

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
2019 Diyanet Yeterlilik Sınavı
Diyanet Yeterlilik Sınavı 2019 Başvuruları

Diyanet İşleri Başkanlığı yazılı ve sozlu sınavla Kur'an kursu oğreticiliği, imamhatiplik ve muezzinkayyımlık kadrolarına personel alımı icin 11 Mart 2019'de sınav yapacak

Diyanet Yeterlilik Sınavı Başvuru İşlemleri başladı Başvurular 21 Şubat Tarihlerine kadar Milli eğitim Bakanlığının Eğitek Sayfasıdan internet aracılığıyla yapılacak 2019 Diyanet Yeterlilik Sınavı Başvuru İşlemleri ile ilgili ayrıntılar

Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Genel ve Ozel Şartlar Neler

Genel Şartlar

*657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,

*25102019 tarihli ve 28095 sayılı mukerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinde belirtilen ortak niteliği taşımak

Ozel Şartlar

Kur'an Kursu Oğreticiliği icin

1İmam hatip lisesi veya ustu dini oğrenim mezunu olmak ya da 20192019 eğitimoğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,

2 Kur'an Kursu Oğreticiliği yapmaya mani bir ozru bulunmamak

*İmamHatiplik icin;

1 İmam hatip lisesi veya ustu dini oğrenim mezunu olmak ya da 20192019 eğitimoğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,

2 Erkek olmak,

3 İmamHatiplik yapmaya mani bir ozru bulunmamak

*MuezzinKayyımlık icin;

1Lise veya dengi okul mezunu olmak ya da 20192019 eğitimoğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak,

2Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları icin bu şart aranmaz)

3Erkek olmak

4 MuezzinKayyımlık yapmaya mani bir ozru bulunmamak

Üst Alt