nicebayan
Yeni Üye
Doğal afetlerden korunma yolları
Doğa olaylarının olması, örneğin depremin meydana gelmesi, önlenemez Ama bu olaylar sonucu olan olumsuz etkilerin olabildiğince azaltılması sağlanabilir
Doğal afete uğrayabilecek bölgeleri devretmek, buralarda yapılacak yapıların teknik koşullarını vermek, bunların uygulanmasını temin etmek
Afete uğrayabilecek bölgelerde, afetlerden minimum can ve mülk kaybıyla kurtulmayı sağlayacak önlemleri ve esasları belirleyip uygulanmasını sağlamak
Muhtemel afet yerlerini saptamak ve bu afetlerin önlenmesi için gereken önlemleri elde etmek
Yıkım olduğunda, ivedi yardım uygulamasını ve eşgüdümünü karşılamak
Afete uğramış bölgelerde, en kısa zamanda, yerleşme ve barınmayı sağlayıcı kısa ve uzun süreli önlemleri alıp kullanmak ve uygulatmak; keza, bu bölgelere götürülmesi yerinde görülen hizmetler için gerekenleri yerine getirmek ve bu konuda DPT ve ilgili millet kuruluşlarıyla eşgüdüm ve işbirliği sağlamak
Afete uğramış ve uğrayabilecek tüm yerlerin imar ve yerleşme işlerinin hazırlık, başvuru formu, yönetim ve yoklama işlerini yerine getirmek ve yaptırmak
Haberleşme, ulaşım ve trafik güvenliğinin sağlanması,
Can kaybının en üye indirilmesi (kurtarma),
Güvenlik ve asayişi sağlama,
Ölü ve yaralıların enkaz altından çıkarılması,
Tıbbî birincil destek, hasta ve yaralıların hastaneye nakli,
Ölenlerin gömülme işlemlerinin yürütülmesi,
Yangınların söndürülmesi,
Acele ve geçici barınmanın sağlanması,
Hastalıkları önleyecek afiyet koşullarının sağlanması,
Evsiz, barksız kalan insanların gıda, giyecek, ısınma ve barınma ihtiyacının karşılanması,
Elektrik, su ve kanalizasyon düzenlerinin işler duruma getirilmesi, karantina önlemlerinin alınması,
Enkaz kaldırma ve temizlemenin yapılması ve
Zararların saptanmasını kapsayan önlemleri alırlar *
Doğa olaylarının olması, örneğin depremin meydana gelmesi, önlenemez Ama bu olaylar sonucu olan olumsuz etkilerin olabildiğince azaltılması sağlanabilir
Doğal afete uğrayabilecek bölgeleri devretmek, buralarda yapılacak yapıların teknik koşullarını vermek, bunların uygulanmasını temin etmek
Afete uğrayabilecek bölgelerde, afetlerden minimum can ve mülk kaybıyla kurtulmayı sağlayacak önlemleri ve esasları belirleyip uygulanmasını sağlamak
Muhtemel afet yerlerini saptamak ve bu afetlerin önlenmesi için gereken önlemleri elde etmek
Yıkım olduğunda, ivedi yardım uygulamasını ve eşgüdümünü karşılamak
Afete uğramış bölgelerde, en kısa zamanda, yerleşme ve barınmayı sağlayıcı kısa ve uzun süreli önlemleri alıp kullanmak ve uygulatmak; keza, bu bölgelere götürülmesi yerinde görülen hizmetler için gerekenleri yerine getirmek ve bu konuda DPT ve ilgili millet kuruluşlarıyla eşgüdüm ve işbirliği sağlamak
Afete uğramış ve uğrayabilecek tüm yerlerin imar ve yerleşme işlerinin hazırlık, başvuru formu, yönetim ve yoklama işlerini yerine getirmek ve yaptırmak
Haberleşme, ulaşım ve trafik güvenliğinin sağlanması,
Can kaybının en üye indirilmesi (kurtarma),
Güvenlik ve asayişi sağlama,
Ölü ve yaralıların enkaz altından çıkarılması,
Tıbbî birincil destek, hasta ve yaralıların hastaneye nakli,
Ölenlerin gömülme işlemlerinin yürütülmesi,
Yangınların söndürülmesi,
Acele ve geçici barınmanın sağlanması,
Hastalıkları önleyecek afiyet koşullarının sağlanması,
Evsiz, barksız kalan insanların gıda, giyecek, ısınma ve barınma ihtiyacının karşılanması,
Elektrik, su ve kanalizasyon düzenlerinin işler duruma getirilmesi, karantina önlemlerinin alınması,
Enkaz kaldırma ve temizlemenin yapılması ve
Zararların saptanmasını kapsayan önlemleri alırlar *