Son Konu

doğal afetlerden korunma yolları

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Doğal afetlerden korunma yolları

Doğa olaylarının olması, orneğin depremin meydana gelmesi, onlenemez Ancak bu olaylar sonucu olan olumsuz etkilerin olabildiğince azaltılması sağlanabilir

Doğal afete uğrayabilecek bolgeleri saptamak, buralarda yapılacak yapıların teknik koşullarını belirlemek, bunların uygulanmasını sağlamak
Afete uğrayabilecek bolgelerde, afetlerden en az can ve mal kaybıyla kurtulmayı sağlayacak onlemleri ve esasları belirleyip uygulanmasını sağlamak
Olası afet yerlerini saptamak ve bu afetlerin onlenmesi icin gereken onlemleri almak
Afet olduğunda, ivedi yardım uygulamasını ve eşgudumunu sağlamak
Afete uğramış bolgelerde, en kısa zamanda, yerleşme ve barınmayı sağlayıcı kısa ve uzun sureli onlemleri alıp uygulamak ve uygulatmak; ayrıca, bu bolgelere goturulmesi uygun gorulen hizmetler icin gerekenleri yapmak ve bu konuda DPT ve ilgili kamu kuruluşlarıyla eşgudum ve işbirliği sağlamak
Afete uğramış ve uğrayabilecek butun yerlerin imar ve yerleşme işlerinin hazırlık, uygulama, yonetim ve denetim işlerini yapmak ve yaptırmak
Haberleşme, ulaşım ve trafik guvenliğinin sağlanması,
Can kaybının en aza indirilmesi (kurtarma),
Emniyet ve asayişi sağlama,
Olu ve yaralıların yıkıntı altından cıkarılması,
Tıbbi ilk yardım, hasta ve yaralıların hastaneye nakli,
Olenlerin gomulme işlemlerinin yurutulmesi,
Yangınların sondurulmesi,
Acil ve gecici barınmanın sağlanması,
Hastalıkları onleyecek sağlık koşullarının sağlanması,
Evsiz, barksız kalan insanların yiyecek, giyecek, ısınma ve barınma ihtiyacının karşılanması,
Elektrik, su ve kanalizasyon duzenlerinin işler duruma getirilmesi, karantina onlemlerinin alınması,
Yıkıntı kaldırma ve temizlemenin yapılması ve
Zararların saptanmasını kapsayan onlemleri alırlar

Üst Alt