Zayıflamak için kullanılan haplar ve bu amaçla yapılan ameliyatlar, süratli bir şekilde zayıflama sağlayabilir, ancak bunlar potansiyel riskleri de beraberlerinde getirirler Sağlık riskleri olmaksızın doğal yollardan çabuk bir şekilde kilo kaybetmenin en iyi yolu kalıcı yaşam tarzı değişiklikleri yapmaktır yaşam tarzı değişiklikleri, bu getirilerinin yanı sıra canlılık ve zindeliğinizin artmasına yardım edecek ve diyabet, yürek hastalığı ve bazı kanser çeşitleri gibi artı kiloya alt afiyet sorunlarına yakalanma olasılığınızı azaltacaktır
1Adım*Aldığınız kalorileri hesaplayın Haftada takriben yarım kilo kadar zayıflamak için haftalık 3,500 kalori ya da günde 500 kalori yakmanız gerekecektir Besin günlüğüne gün içinde tükettiğiniz kalorileri not ederek, günde ne kadar kalori aldığınızın ortalamasını alın Eğer günlük 3000 kalori alırsanız ve uyuşuk bir yaşam sürüyorsanız, jurnal kalori alımınızı azaltarak haftada 2 lbs (1 kilo) kaybetmeniz olası olabilir bununla birlikte, bir internet sitesinde belirtildiğine kadar, sıhhat sorunlarına yakalanma riskini artırmamak için eğer bayansanız 1200 kaloriden, erkekseniz 1500 kaloriden daha eksik kalori alacak şekilde diyet yapmamalısınız
2 AdımZararlı yiyecek reyonlarını geçiniz *Yararı olmayan kalori kaynaklarını hayatınızdan çıkartmak, kendinizi özlem konusunda zorlamadan ve zorunlu ve yararlı besinleri feda etmeden, alınan jurnal kalori miktarını azaltmanın en etkin yoludur Kilo alınmasındaki kayda değer bir suçlu da meyve suyu ve soda gibi şekerli içeceklerdir Jurnal olarak üç şekerli soda içiyorsanız, yaklaşık 450 kalori gibi yüksek bir manâsız kalori almış olursunuz Sadece günlük içilen soda yerine su tüketilmesi bile birkaç hafta içerisinde kilonuzda kayda değer derecede bir fark yaratacaktır Anlamsız ve manâsız kalori veren bir diğer ürün ise piyasadaki hidrojene yağı içeren unlu mamullerdir
3 Adım*Tabağınızı kabak ve kahverengi pirinç gibi bitki bazlı gıdalar ile doldurun Lif içeriği yüksek olan meyveler, sebzeler ve bütün tahıllar ve daha az kaloriye sahip, mideyi tok tutan ve sindirimin düzenlenmesine yardım eden gıdalardır Yağlı etlerin porsiyon büyüklüğünü, iskambil kâğıdı büyüklüğünde olacak şekilde sınırlayın Başlıca kırmızı et yerine, balık, fasulye ve derisiz tavuk gibi kalp sağlığında manâlı olan besin kaynaklarına yönelin*
4 AdımHaftada dört gün, günde 45 ila 60 dakika alıştırma yapın Günlük olarak 500 kalori daha eksik alınması aracılığıyla, haftada ortalama yarım kilo verilmesinin yanı sıra, haftada 4 saate kadar yapılan egzersizler kilo kaybını iki katına çıkarmanıza tezgâhtar olabilir Aralıksız ve ahenkli yapılan koşu gibi aerobik egzersizleri, vücutta yağ kaybı için en etkin olanlardır, ama fazladan yapılan egzersizler de daha pozitif kalori yakmanıza yardımcı olacaktır Daha faal bir hayat yaşamanın yollarını bulunuz Mesela, benzinden tasarruf edip işinize yürüyerek gidin ve ofisinize varmak için asansörden ziyade merenleri tercih edin*
5 Adım*Haftada 2 veya 3 gün en az 20 dakika baskı artırıcı antrenman yapın Daha fazla kasa sahip olmanız, daha hızlı kalori yakmanıza destek eder, çünkü kaslar yağlardan daha artı kalori yakar Zor artırıcı antrenmanlara pilates, şınav ve dayanıklılık bandı egzersizleri misal verilebilir