Son Konu

Doğum Öncesi Kurslar

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Doğum Öncesi Kurslar

Doğum Öncesi Kursların Önemi

Toplumun geleceği ve temel taşı çocuklardır Çocuklar dinç olduğunda toplumda sağlıklıdırBu bakışla dinç toplumun oluşmasında eğitimli annelerin rolü inkar edilebilir mi?Anne bilinçli ve sağlıklıysa doğurduğu bebeğine de o bilinçle yaklaşacak dinç çocuklar yetiştirecektir Sağlığa manzara toplumsal bir eğitim konusudurTabi oysa eğitim annelerden başlar Özellikle hamilelik dönemlerinde annelerin bilinçli bir işlem geçirmeleri, bilinçli olarak doğuma hazırlanmaları bebek sağlığı ve anne sağlığı açısından çok önemlidirDoğru olan annenin sağlıklı adi, doğal doğum yapması, doğumdan sonra hijyeni, bebek emzirmeyi ve bebek bakımını bilmesi lazımdır Hatta bebek birincil yardımı konusunda bilgisi olmalıdır

Bu gün gelişmiş teknoloji doğruca bebeğin anne karnında iken öğrenmeye başladığını biliyoruz Kişiliğinin yapı taşları anne karnındayken anneden öğrendikleri ile oluşurAnnenin endişeleri ve korkuları bebeğin öğrendiği ilk kavramlar olmamalıdır “Regresyon (hipnozla geriye gidiş) terapilerinde bebeğin birincil travması anne ile birlikte yaşadığı doğum veya sezeryan korkuları olarak çıkmaktadır

İstatistikler göstermiştir oysa ağırbaşlı ,gazsız ,huzurlu bebeklerin anneleri eğitimli huzurlu annelerdir

Bilmediğimizden korkarız ! Eğer anne adayının hamilelik ve doğumla ilgili bilgisi yetersizse, bedeninde neler olduğunu, nasıl sonuçlanacağını bilmiyorsa annenin korkması doğaldır Çevresindeki tekrar bilgisiz doğum yapmış annelerden dinlediği doğum hikayeleriyle korkuları,endişeleri artacaktır Hamileliği ve doğumu hayatının en güzel zamanlarından biri olması gerekirken bu sürecini ve doğumunu üzüntü ve korkuyla geçirecektir Hatta; doğumunda hayatı her tarafında etkileneceği bir travma yaşayabilir Doğum sonu psikozları eğitimsiz annelerde çok sık görülmektedir

Bebek ölümlerinin manâlı sebeplerinden biri annenin bebek bakımı konusundaki eğitim eksikliğidirÖzellikle anneye besleme,yıkama,sipariş verme,birincil destek konularında eğitim verilmelidir

Doğum öncesi kurslar anneye ve babaya anne sağlığı, gebelik, doğum, bebek bakımı gibi esas eğitimleri vermelidir ve bu konuda destek olmalıdır Kurslar bu konuda eğitim almış olan bilinçli kişiler veya kurumlar kadar verilmelidir

Bugün Gebe eğitimi adı aşağı yaptırılan egzersizler (yogapilates vb) yetkisiz eğitim niteliğini taşımamaktadır Kurslarda eğitim bütüncül olmalıdır Teorik eğitim “Pratik eğitimle birleştirilip , bedenin bütününe hitap edebilmelidir Bilginin tekrarlarla içselleşmesi sağlanmalıdır

Doğum öncesi eğitim veren Hamile Okulu ’ nun vizyonu bu doğrultudadır

*

Üst Alt