M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 22 Ara 2023 #1 Domates Kabuklarından Acı Sos Tanımı İçin Materyaller 10 kg soyduğunuz domates kabukları 2 kg acı kapya biber 1 çay bardağı zeytin yağı 10 diş sarımsak Tuz Domates Kabuklarından Acı Sos Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Evvelce kabukları salça yapıyordum fakat artık acı sosa çeviriyorum hem daha lezzetli hemde bereketli denemenizi tavsiye ederim Domates kabuklarını bir tencereye alın üzerine büyük formda doğrayıp temizlediğiniz biberleri ekleyin. Biberlerin sade sap kısmını temizleyin çekirdeğini ayıklamayın acısını tam versin die. Daha sonra birlikte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra eziciyle ezin ve soğumasını bekleyin. Soğuyunca süzgeçten geçirin posası kuru oluncaya kadar süzgeçten geçirin. Sonra tekrar kaynamaya bırakın o sırada üzerine yağ, sarımsak ve tuzunu ek edin. Ketçap kıvamına gelince daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız tekrar blendırdan geçirin. En son sıcak kavanozlara doldurup kapatın. Acı sevmiyorsanız tatlı kapya biberde kullanabilirsiniz tıpkı süreci kabukla değil domateslede yapabilirsiniz. Benim için kabuk sorun değil diyorsanızda biberin çekirdeklerini ayıklayın. Domates ve biberleri birlikte kaynatın blendırdan geçirin sarımsak, yağ ve tuzunu ekleyip kavanozlara doldurun. Afiyet olsun
Domates Kabuklarından Acı Sos Tanımı İçin Materyaller 10 kg soyduğunuz domates kabukları 2 kg acı kapya biber 1 çay bardağı zeytin yağı 10 diş sarımsak Tuz Domates Kabuklarından Acı Sos Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Evvelce kabukları salça yapıyordum fakat artık acı sosa çeviriyorum hem daha lezzetli hemde bereketli denemenizi tavsiye ederim Domates kabuklarını bir tencereye alın üzerine büyük formda doğrayıp temizlediğiniz biberleri ekleyin. Biberlerin sade sap kısmını temizleyin çekirdeğini ayıklamayın acısını tam versin die. Daha sonra birlikte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra eziciyle ezin ve soğumasını bekleyin. Soğuyunca süzgeçten geçirin posası kuru oluncaya kadar süzgeçten geçirin. Sonra tekrar kaynamaya bırakın o sırada üzerine yağ, sarımsak ve tuzunu ek edin. Ketçap kıvamına gelince daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız tekrar blendırdan geçirin. En son sıcak kavanozlara doldurup kapatın. Acı sevmiyorsanız tatlı kapya biberde kullanabilirsiniz tıpkı süreci kabukla değil domateslede yapabilirsiniz. Benim için kabuk sorun değil diyorsanızda biberin çekirdeklerini ayıklayın. Domates ve biberleri birlikte kaynatın blendırdan geçirin sarımsak, yağ ve tuzunu ekleyip kavanozlara doldurun. Afiyet olsun