K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 24 Eyl 2024 #1 Domates Soslu Erişte Tarifi İçin Malzemeler Erişte için: 1 paket erişte makarna 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz Sosu için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 iri diş sarımsak 3 adet domates rendesi 1 tutam şeker Tuz Karabiber İsot (ben kullanmadım) Pul biber Domates Soslu Erişte Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye suyumuzu koyup kaynatalım. Kaynayan suya tuz atalım. Erişte makarnayı içine atalım(kırmaya gerek yok bi süre sonra tamamı tencereye sığıyor). Bir yemek kaşığı zeytinyağı dökelim güzelce karıştıralım. 8-10 dakika pişirelim. Sosu için yağlarımızı sos tavasında eritelim. Üzerine baharatları, sarımsağı, salçayı ekleyelim biraz kavuralım. Ardından domates rendesini ekleyip 7-8 dakika pişirelim. Bir tutam şeker ekleyip pişirmeye devam edelim. Pişen eriştemizi süzelim. Domates sosumuz ile harmanlayalım. Sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun Domates Soslu Erişte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Domates Soslu Erişte Tarifi İçin Malzemeler Erişte için: 1 paket erişte makarna 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz Sosu için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 iri diş sarımsak 3 adet domates rendesi 1 tutam şeker Tuz Karabiber İsot (ben kullanmadım) Pul biber Domates Soslu Erişte Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye suyumuzu koyup kaynatalım. Kaynayan suya tuz atalım. Erişte makarnayı içine atalım(kırmaya gerek yok bi süre sonra tamamı tencereye sığıyor). Bir yemek kaşığı zeytinyağı dökelim güzelce karıştıralım. 8-10 dakika pişirelim. Sosu için yağlarımızı sos tavasında eritelim. Üzerine baharatları, sarımsağı, salçayı ekleyelim biraz kavuralım. Ardından domates rendesini ekleyip 7-8 dakika pişirelim. Bir tutam şeker ekleyip pişirmeye devam edelim. Pişen eriştemizi süzelim. Domates sosumuz ile harmanlayalım. Sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun Domates Soslu Erişte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı