D dagcı Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,900 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 68 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 6 Tem 2023 #1 Domatesli Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 3 tane büyük domates 5/6 çiçek brokoli 1 tane havuç 1 yemek kaşığı un (Tepeleme) Yarım su bardağı süt (Krema da kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz şeker Karabiber Fesleğen Tuz Zeytinyağı Tereyağı 4 su bardağı su ile başlayın Domatesli Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye zeytinyağı birazda tereyağı ekleyip kızdırdım. 1 yemek kaşığı un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurdum. Üzerine salça, doğranmış domates, brokoli, havuç, toz şeker karabiber ekleyip 3/4 dakika kavurdum. 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bıraktım. Çorba iyice özleşinceye kadar kaynatıp, pürüzsüz olana kadar blendardan geçirdim. Sütü yavaş yavaş ekleyip, bir taşım daha kaynatıp (Burada sıcak su ile kıvam ayarı yapabilirsiniz ) Tuz ve kuru fesleğeni ilave edip çorbayı tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun Domatesli Brokoli Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Domatesli Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 3 tane büyük domates 5/6 çiçek brokoli 1 tane havuç 1 yemek kaşığı un (Tepeleme) Yarım su bardağı süt (Krema da kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz şeker Karabiber Fesleğen Tuz Zeytinyağı Tereyağı 4 su bardağı su ile başlayın Domatesli Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye zeytinyağı birazda tereyağı ekleyip kızdırdım. 1 yemek kaşığı un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurdum. Üzerine salça, doğranmış domates, brokoli, havuç, toz şeker karabiber ekleyip 3/4 dakika kavurdum. 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bıraktım. Çorba iyice özleşinceye kadar kaynatıp, pürüzsüz olana kadar blendardan geçirdim. Sütü yavaş yavaş ekleyip, bir taşım daha kaynatıp (Burada sıcak su ile kıvam ayarı yapabilirsiniz ) Tuz ve kuru fesleğeni ilave edip çorbayı tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun Domatesli Brokoli Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı