Düdüklüde Ayva Tatlısı Ve Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo ayva
**Yeteri kadar toz şeker (miktarı kaşıkla yapıyoruz her yarım ayvaya 1 yemek kaşığı şeker)
*45 adet karanfil
*2 adet çubuk tarçın
*Yarım çay bardağı su
*Yarım kiloluk konserve kavanozu (34 adet)
Düdüklüde Ayva Tatlısı Ve Konservesi Tarifi Yapılışı
Simdi ayva tatlısı yapmanın tam zamanı ve yazında aynı tadı yiyebilmemiz için konserve yapımını anlatacağım ayvalar küçük olursa daha artırımlı olur ilk önce ayvalarımızı soyalım kabukları atmayın ayırın ayvaları ikiye bölüp ortalarını temizleyelim Çekirdeklerinide ayıralım Ayırmış olduğumuz kabukları çekirdekleri tencerenin altına serelim Ayvalarımızı düdüklü tencereye peş peşe yuvarlak biçimde dizelim(dizdiğimiz ayvaları sayalım)dolduralım 1 adet çubuk tarçın 4 adet tarçında koyalım Ayvalarımızın geri kalanınıda aynı şekilde dizelim saydığımız her yarım ayva için 1 yemek kaşığı toz şeker koyalım Benim toplam alt üst 44 ayvam oldu 44 kaşık şeker serptim Kaşığın dolu dolu olması şart değil 3 adet karanfil 1 adet tarçını da ekleyelim Çay bardağı suyu ekleyip düdüklüyü kapatın Benim düdüklüm eski tip düdüklü eğer çelik düdüklüde yapılacaksa saat daha kısa tutulabilir düdüklüyü en kısık ocakta düdüğü ses çıkarana kadar tutalım sonra ocağımızı mum ışığı gibi kısalım burası çok önemli çokk kısık olacak saatimize bakalım 34 saat sonra ocağı kapatalım 10 dakika sonra açalım sıcak olacaklar ayvalarımızı dikkatlice düdükLüden alalım eğer birkaç günde tükedecekseniz ayıralım Geri kalanlarını konserve kavanozuna dikkatlice üst üste koyalım 1 kavanoza 67 adet sığar koyu kıvam alan ayva suyundanda ekleyip kavonozu sıkıca kapatalım kavonazları polar bir battaniyeye sararak 5 saat kadar bekletin sonra istediğiniz yerde muafaza edebilirsiniz(güneş alan bir yere koymayın)yazın misafirlerinize kaymak dondurma yada ceviz eşliğinde sunum yapabilirsiniz tadıyla rengiyle harika bir tatlı AFİYET OLSUN