bilgiliadam
Yeni Üye
Dunya Barış Gunu Kısa Sozler
Dunya Barış Gunu İle İlgili Guzel Sozler
Yurtta sulh, cihanda sulh Mustafa Kemal Ataturk
En kotu barış, en haklı savaştan daha iyidir CİCERO
Barış nihai amacımızdır StAugustine
Doğa kanununun birinci ve temel ilkesi barışı aramak ve surdurmektir Thomas Hobbes
Barış milletleri refah ve mutluluğa eriştiren en iyi yoldur Fakat bu kavram bir defa ele gecirilince daima bir dikkat ve itina ve her milletin ayrı ayrı hazırlığını ister Mustafa Kemal Ataturk
Benim ulkem dunyadır; benim vatandaşlarım tum insanlardır William Lloyd Garrison
Barış nihai amacımızdır
StAugustine
Savaş ilanlarının gerisinde ekonomik nedenler yatar
Pierre Jesephe Proudhon
Savaş insanı mahveden kotuluklerin en onemlisidir Savaş milletlerin varlığını yok eder; en guzel ulkelerin ziyan olmasına sebep olur; en iyi insanları yok eder ve kotulukleri yuceltir; bir ulkeye her turlu karışıklığı, anarşiyi ve yozlaşmayı getirir
John FKennedy
İnsanoğlu savaşa son vermelidir Yoksa savaş insanoğluna son verecektir
John FKennedy
Antagonizm, hukuka dayalı bir sosyal duzen oluşturulmasının nedenidir Antagonizm ile insanların sosyal olmayan toplumsallık (unsocial sociability) durumlarını ifade
ediyorum Bu eğilim acıkca insanın doğasına kok salmıştır
Immanuel Kant
Doğa tarafsızdır İnsan doğadan guc alarak dunyayı cole, colu de yeşilliğe cevirdi
Kotuluk atomun icinde değil, insanların ruhlarındadır
Adlai E Stevenson
Ordunun en buyuk guce sahip olduğu devlet kesinlikle askeri bir devlettir
John Trenchard ve Thomas Gordon
Bilim atom bombasını uretti, fakat asıl kotuluk insanların beyinlerinde ve kalplerindedir
Albert Einstein
İnsanları birbirlerini oldurmek icin eğitmek insanın kutsallığını ihlal etmektir
Quakers 1945 Conscription by Friends Topluluğunun Bildirgesi
Zorunlu askerlik kolelikten başka nedir
Murray Rothbard
Dunya Barış Gunu İle İlgili Guzel Sozler
Yurtta sulh, cihanda sulh Mustafa Kemal Ataturk
En kotu barış, en haklı savaştan daha iyidir CİCERO
Barış nihai amacımızdır StAugustine
Doğa kanununun birinci ve temel ilkesi barışı aramak ve surdurmektir Thomas Hobbes
Barış milletleri refah ve mutluluğa eriştiren en iyi yoldur Fakat bu kavram bir defa ele gecirilince daima bir dikkat ve itina ve her milletin ayrı ayrı hazırlığını ister Mustafa Kemal Ataturk
Benim ulkem dunyadır; benim vatandaşlarım tum insanlardır William Lloyd Garrison
Barış nihai amacımızdır
StAugustine
Savaş ilanlarının gerisinde ekonomik nedenler yatar
Pierre Jesephe Proudhon
Savaş insanı mahveden kotuluklerin en onemlisidir Savaş milletlerin varlığını yok eder; en guzel ulkelerin ziyan olmasına sebep olur; en iyi insanları yok eder ve kotulukleri yuceltir; bir ulkeye her turlu karışıklığı, anarşiyi ve yozlaşmayı getirir
John FKennedy
İnsanoğlu savaşa son vermelidir Yoksa savaş insanoğluna son verecektir
John FKennedy
Antagonizm, hukuka dayalı bir sosyal duzen oluşturulmasının nedenidir Antagonizm ile insanların sosyal olmayan toplumsallık (unsocial sociability) durumlarını ifade
ediyorum Bu eğilim acıkca insanın doğasına kok salmıştır
Immanuel Kant
Doğa tarafsızdır İnsan doğadan guc alarak dunyayı cole, colu de yeşilliğe cevirdi
Kotuluk atomun icinde değil, insanların ruhlarındadır
Adlai E Stevenson
Ordunun en buyuk guce sahip olduğu devlet kesinlikle askeri bir devlettir
John Trenchard ve Thomas Gordon
Bilim atom bombasını uretti, fakat asıl kotuluk insanların beyinlerinde ve kalplerindedir
Albert Einstein
İnsanları birbirlerini oldurmek icin eğitmek insanın kutsallığını ihlal etmektir
Quakers 1945 Conscription by Friends Topluluğunun Bildirgesi
Zorunlu askerlik kolelikten başka nedir
Murray Rothbard