teknolojiuzmani
Yeni Üye
Devlet tarafından verilen hizmetlerin vatandaşlara elektronik ortamda sunulmasına imkan sağlayan e-Devlet Kapısı, özellikle pandemi döneminde insan temasını minimum düzeye indirmede büyük rol oynadı. Gün geçtikçe yeni hizmetleri bünyesine katan ve vatandaşlara güvenli ve kesintisiz olarak tek noktadan hitap eden platform, bundan 14 yıl önce 2008 yılında hizmete açıldı.
e-Devlet ile vergi sorgulama işlemi
e-Devlet üzerinde en çok kullanılan hizmetlerden biri de vergi borcu sorgulama diyebiliriz. Vatandaşlar, kendilerine verilen şifre ile sisteme giriş yapmaları durumunda sadece birkaç adımda vergi borçlarını kolaylıkla öğrenebilme imkanına sahip.
Vergi borcu sorgulama işlemi için iki yöntem bulunuyor. Vatandaşlar dilerse, Gelir İdaresi Başkanlığı‘nın resmi web sitesine giderek veya e-Devlet Kapısını tercih ederek işlemi gerçekleştirebiliyor. e-Devlet ile vergi sorgulama için gereken adımlar ise şöyle;
Adım 1: Buradan e-Devlet web sayfasına gidin.
Adım 2: Sağ üst köşede yer alan ”Giriş Yap” butonuna tıklayın. Ardından T.C Kimlik No ve e-Devlet şifrenizle sisteme güvenli bir şekilde giriş yapın.
Adım 3: Karşınıza bazı hizmetlerin ve arama sekmesinin olduğu bir sayfa çıkacaktır. Arama kısmına Vergi Borcu Sorgulama yazarak karşınıza çıkan ilk seçeneğe tıklayın.
- Sorgulama Hizmetleri
- Başvuru Hizmetleri
- Bütünleşik Hizmetler (Birden fazla kurumun hizmetleri birleştirilerek oluşturulan hizmetler)
- Belge Üretme Hizmetleri
- Ödeme Hizmetleri
- Bilgilendirme Hizmetleri
- Ödeme Hizmetleri
- Abonelik Hizmetleri