Bildiğiniz üzere E3 2019 dün sona erdi oysa bu aralar bütün video oyunu editörlerimiz ayrı bir yerde olduğu için fuarla ilgili haber giremedik Şimdi E3 2019 ’de açıklanan tüm manâlı oyunları tek bir haberde, sayfa değiştirmenize gerek kalmadan anlatıyorum
Splinter Cell: Blacklist
Her ne dek sanat stili olsa da bilhassa kısalığı ve böylece Splinter Cell ’e benzemeyen yapısı (özellikle “işaretle ve öldür sistemi oyunu boşu boşuna ciddi anlamda kolaylaştırıyordu) yüzünden öyle iyi bulmamıştım Conviction ’ı Malzeme iyiydi, sunum iyiydi lakin, Splinter Cell olup olmadığı en ince ayrıntısına kadar oyuncunun Splinter Cell ’i nasıl tanımladığına bağlıydı Açık konuşmak icabında her ne dek Conviction ’ı stil* ve oynanış olarak emin bir noktaya kadar beğensem de “Splinter Cell diyince aklıma Conviction gelmiyordu, Sam Fisher karakterini taşıyan, Splinter Cell ’n hikayesini devam ettiren bir spinoff gibiydi Conviction
Blacklist konusunda ise, girift duygular içerisindeyim Oyun, Grimsdottir ve Sam Fisher ve sayısız Splinter Cell ’den (Splinter Cell askeri ünitenin adı) oluşan yeni belirlenmiş Fourth Echelon ’ın değişik ülkerdeki operasyonlarını konu alacak Oyunda Conviction ’ının sanat yönetiminden eser değil ve herif olarak Conviction ’a kadar sıradan bir eski Splinter Cell ’lere benziyor, ama tipine aldanmamak gerekli zira oyun oynanış olarak Conviction ’ın bire bir aynısı Her ne kadar oyun güzel görünse de içinde gerektiğinden pozitif aksiyon olduğu da bir reel Fakat bundan böyle Chaos Theory (fakat bana ve birçok insana kadar Splinter Cell ’in en üst noktasıdır) gibi bir oyun gelmeyeceğine göre eldekiyle yetinmek veya benim gibi türün fanatiğiyseniz hala saf mahremiyetaksiyon olan (Death to Spies gibi) başka bir oyun serisine aşmak gerekiyor
Halo 4
Microsoft ’un “Halo gibi para makinası bir seriyi bitireceğini düşünmemiştiniz yok mi? Bungie yerine Microsoft ’un yeni “Halo üretme firması 343 Industries ’in geliştirdiği oyun, Master Chief ’in hikayesini kaldığını yerden devam ettirecek ve “düz shooter tadında olmayacak Oyun bir sandbox ortamında geçecek ve oyuncuyu araştırmaya teşvik edecek
Resident Evil 6
Serinin yeni oyunu, kısa olması dışarıda o kadar kötü olmayan lakin içinde o kadar nefret edilen şey öğesi bulunmayan Resident Evil 5 ’in aksine seriye korku öğelerini geri getirecek
Lost Planet 3
Her ne dek birincil oyunun aşırı soğuk hava şartlarına geri dönsek de oyun ne ilk oyunun arcade havasını ne de ikinci oyunun kooperatif oyuna zorlayan yapısını taşımayacak Bunun yerine hayatta kalma ve araştırma ön planda olacak
Gears of War: Judgement
Oyun birincil Gears of War ’un öncesinde geçiyor ve Locust ’ların toprağın altından çıktığı EDay ’den bir kaç ay sonrasını konu alıyor Bu sefer oyunun belli başlı karakteri Marcus değil, 300 günahsız kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Braid
Watch Dogs
Ubisoft ’un yeni IP ’si Watch Dogs, güvenlik kameralarından insanların cep telefonlarına değin tüm elektronik aletleri zahmetsizce hack ’leyebilen Aiden Pierce ’in bu yeteneklerini kullanarak hedeflerini teker teker elimine etmesini konu alıyor Oyunda bu mekanikler dışarıda siper bazlı third person shooter mekanikleri de yer alıyor
Dishonored
Bethesda ’nın yeni IP ’si Dishonored ’da işlemediği bir suçtan; korumakla görevlendirildiği imparatoriçeyi öldürmek suçundan hapse atılan ve gizemli bir baskı tarafından kendisine verilen yeteneklerle hapisten çıkarak ülkesini ele geçirmiş yeni bütüncül rejimi yıkmaya and içen bir doğaüstü suikastçiyi oynuyoruz Oyun her ne dek mahremiyetaksiyon ağırlıklı olsa da vaziyet sırasında bir fazla “ateşli kısımla karşılaşacağız
God of War: Ascension
Oyun, ilk oyundan öncesini, Kratos ’un “Ghost of Sparta olmadan önceki maceralarını işleyecek aynı zamanda oyunun ufak hikaye elementleri taşıyan sekiz oyunculuk bir çokluoyuncu modu olacak
Dead Space 3
Oyun, Dead Space 2 ’nin sonunun derhal ardındaki Tau Volantis gezegenine kaza yaparak inen Isaac Clarke ve Ellie Langford ’un yeni bir Marker sebebiyle Necromporh istilası altındaki soğuk gezegenden kaçmaya çalışmalarını konu alıyor
Metal Gear Solid: Revengeance
Gerçekte tıpatıp Splinter Cell: Blacklist ’te olduğu gibi Revengeance hakkında da bayağı bir gevezelik yapabilirim lakin oyunu çıktıktan sonradan yapılacak bir değerlendirmenin fazla daha sağlıklı olacağını düşünüyorum Platinum Games tarafından geliştirilen yapımın Metal Gear serisinin öteki oyunlarından fazla daha öbür bir havası olduğu emin Raiden ’ının insanorganik mech demeden düşmanlarını yirmi ayrı parçaya böldüğü kısımlar doğrusu leziz görünüyor
Elder Scrolls Online
Acilen piyasada bulunan tüm MMORPG ’lerden daha iyi olmaya and içmiş bir üretim Elder Scrolls Online Zenimax Online Studios ’un (firmanın ve projenin başında Dark Age of Camelot ’tan tanıdığımız, Mythic cofounder ’ı Matt Firor var) birincil oyunu olan Elder Scrolls Online 2019 yılında piyasada olacak
Assassin ’s Creed III
Assassin ’s Creed serisinin son oyunu Assassin ’s Creed III, 1753 ’cilt 1783 ’e değin süren Amerikan Devrimi esnasında geçiyor Bu sefer oyunda binaların yanı sıra ağaçlara da tırmanabileceğiz Üçüncü oyun, konu edindiği dönem ve sanat yönetimindeki ufak şansın dönmesi bir uçtan bir uca serinin genelinden daha ayrı bir üretim olacak gibi görünüyor
Evet, bir E3 daha geride kaldı Tüketicinin “tüketim alışkanlıkları sebebiyle devam oyunları ve spinoff ’lar gözle görülür oranda pozitif, oysa yine de büyük umut vaat eden yeni IP ’ler değil yok Önceki senelere göre nispeten bir E3 ’ydi kişisel olarak ve ne eyvah fakat beklenilenin tersine ne yeni jenerasyon Xbox (Xbox 720), ne de yeni jenerasyon Playstation (Playstation 4) tanıtıldı Tahminim yeni nesil konsolların bir sonraki E3 ’te açıklanacağı yönünde, haklı olup olmadığımı görmek için bir yıl daha beklememiz gerekecek…