Son Konu

Edebi Hikayeler

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Edebi Hikayeler
Edebi Duşunduren Hikayeler
Edebi Hikayeler Ve Oykuler

Uc ihtiyar misafir

Bir kadın, kapıdan dışarı cıktığında, bembeyaz sakallı uc ihtiyarın kendi evinin onunde oturduklarını gorur

Ben sizi hic tanımıyorum, der

Ama ac ve susuz olmalısınız Lutfen iceriye gelin de sizlere bir şeyler ikram edeyim

Evin erkeği icerde mi? Diye sorar adamlar

Hayır, der kadın Şu an evin dışında

O evde olmadığı surece bizim bu eve girmemiz mumkun değil diye cevap verirler

Akşam olup kocası eve donduğunde kadın olanları anlatır

Peki, onlara soyleyebilir misin, der adam Ben evdeyim artık, bu eve gelebilirler

Kadın dışarı cıkıp bu kişileri iceri davet eder

Ama bu defa da;

Hepimiz aynı anda iceri girmeyiz der yaşlı adamlar

Kadın oğrenmek ister;

Niye giremezsiniz?

İhtiyarlardan biri acıklar:

Onun adı ZENGİN, der bir arkadaşını gostererek

Diğeri BAŞARI

Ben ise SEVGİ

Sonra ekler;

Şimdi iceri gir ve kocanla konuş Hangimizi evinizde istersiniz?

Kadın iceri girip soylenenleri kocasına anlatır Adam duyduklarıyla neşelenerek;

Ne guzel, der Madem oyle, Zengini iceri cağıralım ve evimizi zenginlikle doldursun

Karısı itiraz eder;

Canım, nicin Başarıyı cağırmıyoruz?

Bu sırada, evin diğer koşesinde bulunan gelinleri konuştuklarını duyar Koşarak gelir ve kendi fikrini soyler;

Sevgiyi cağırsak daha iyi olmaz mı? Evimiz sevgiyle dolar!

Gelinimizin teklifini dikkate alalım, der adam karısına

Dışarı cık ve bizim misafirimiz olması icin Sevgiyi davet et

Kadın dışarı cıkar ve yaşlı adamlara sorar;

Hanginiz Sevgi idi?

Lutfen iceri gel ve misafirimiz ol

Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yurumeye başlar

Fakat diğer iki yaşlı adam da onu takip ederler

Kadın şaşırmış bir halde Zengin ve Başarıya sorar;

Ben sadece Sevgiyi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?

Zengin ve Başarı bir ağızdan cevap verirler:

Eğer Zengini ya da Başarıyı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda kalırdı

Ama sen Sevgiyi davet ettin

O nereye giderse biz de ardından oraya gideriz

Cunku nerede Sevgi varsa, orda Başarı ve Zenginlik de vardır!

Paylaş

Olumsuz Kırmızı Guller

Kan rengi, kıpkırmızı gullere bayılırdı Zaten onlarla adaştı da Rose Gul Kocasının sevgili Roseu Her yıl Sevgililer Gununu kapının onunde bulduğu enfes fiyonklarla suslu kucak dolusu kırmızı gullerle kutlardı Hic aksamadan Hatta, eşini kaybettiği yıl dahi kapısı calınmış, gulleri kucağına bırakılmıştı Tıpkı gecmişte olduğu gibi, kucuk bir kartla birlikte Her yıl gullere iliştirdiği karta aynı cumleleri yazardı:
Seni, gecen sene bugunkunden, daha cok seviyorum Birden, bunların son gulleri olduğunu duşundu Onceden ısmarlanmış olmalıydı Oleceğini nasıl bilebilirdi? Zaten her şeyi onceden planlamayı ve yapmayı severdi, yumurta kapıya gelmeden

Gulleri ozenle iceri taşıdı; saplarını kesti, vazoya yerleştirdi Vazoyu da konsolun uzerine, eşinin kendisine gulumseyen fotoğrafının yanına koydu Orada kocasının koltuğunda oturup saatlerce guller ve fotoğrafı seyretti sessizce

Bitmek bilmeyen bir yıl gecti Yapayalnız ve huzun dolu bir yıl Sonra bir sabah kapı calındı Tıpkı eski gunlerde olduğu gibi Kırmızı gulleri, uzerinde kucuk kartıyla birlikte eşikteydi
Sevgililer Gununu kutluyordu Gulleri iceri aldı Şaşkınlık icinde doğru telefona gitti Cicekci dukkanını aradı Onu bu kadar uzmeye kimin hakkı vardı?

imagesedebihikayeler5add131f4b1ce

Biliyorum dedi, cicekci Eşinizi gecen yıl kaybettiniz Telefon edeceğinizi de biliyordum Bugun size yolladığım gulleri cok onceden ısmarlamış, parasını da odemişti Hep oyle yapardı zaten, hic şansa bırakmazdı Dosyamda talimat var Bu cicekleri size her yıl yollayacağım Bir de ozel kart vardı, kendi el yazısıyla Bilmeniz gerek diye duşunuyorum Olumunden sonra ciceklere iliştirmemi istediği kart Rose hıckırıklar arasında teşekkur ederek telefonu kapattı Parmakları titreyerek zarfı actı:

Merhaba gulum diye başlıyordu, kart Bir yıldır ayrıyız Umarım senin icin cok zor olmamıştır Yalnızlığını ve acılarını hissedebiliyorum Giden sen, kalan ben olsaydım neler cekerdim kimbilir? Sevgi paylaşıldığında yaşamın tadına doyum olmuyor Seni kelimelerle anlatılmayacak kadar cok sevdim Harika bir eştin dostum, sevgilim benim Sadece bir yıldır ayrıyız Kendini bırakma Ağlarken bile mutlu olmanı istiyorum Onun icin bundan sonraki yıllarda guller hep kapımızda olacak Onları kucağına aldığında paylaştığımız mutluluğu duşun Seni hep sevdim Her zaman da seveceğim Ama yaşamalısın Devam etmelisin Lutfen Mutluluğu yeniden yakalamaya calış Kolay değil, biliyorum ama bir yolunu bulacağına eminim Guller, senin kapıyı acmadığın gune dek gelmeye devam edecek O gun cicekci beş ayrı zamanda gelip kapıyı calacak, eve donup donmediğini kontrol edecek Beşinciden sonra emin olarak gulleri ona verdiğim yeni adrese getirip seninle yeniden ve ebediyyen kavuştuğumuz yere bırakacak

Anne Kalbi
Delikanlı,katı yurekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti Ancak kız,korkunc bir şart ileri surerek:

Senin sevgini olcmek istiyorum, dedi Bunun icin de kopeğime yedirmek uzere bana annenin kalbini
getireceksin dedi

Delikanlı,tuyler urperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddutten sonra hislerine mağlup olup annesini oldurmeye karar vermişti Annesi, belki de durumu farkettiği icin oğluna fazla direnmedi Ve cocuk, annesini oldurerek kalbini bir mendile koydu Delikanlı, kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken, ayağı bir taşa takıldı Kendisi bir tarafa, mendil icindeki kalp bir tarafa fırladı Canının acısından,ağzından ister istemez Ah anacığım! sozleri dokulduğunde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yukseldi:

Canım yavrum, bir yerin acıdı mı?

Üst Alt