bilgiliadam
Yeni Üye
20192019 Eğitim Dönemi İlkokul Kayıtları Tarihleri ilkokul kayıtları 2019 ilköğretim kayıtları 2019 Sevgili melekler, eğer bu sene 20192019 eğitim döneminde çocuğunuz okula başlayacaksa kayıtlar 23 Temmuz'da başlıyor Bilgisayar sistemiyle yapılan ilköğretim kayıtları 2019 için MEB'den okullara tescil bilgileri gönderilmeye başlandı Ayrıntı şöyle 1549040791 1549040791 20192019egitimdonemiilkokulkayitlaritarihleri5c547c9c74f2a20192019egitimdonemiilkokulkayitlaritarihleri5c547c9c74f2a 20192019egitimdonemiilkokulkayitlaritarihleri5c547c9c74f2a 1’inci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtları 23 Temmuz’dan itibaren yapılacak Bu yıl ilkokula başlayacak , 5 derslik veya 9derslik öğrenci ve velilerini ilgilendiren önemli tanımlama ve duyuru yapıldı 4+4+4 Eğitim sistemi için sancılı bir süreç olsa da mektep dönüşümlerinin tamamlanmasıyla birlikte MEB’e ast Tescil Komisyonları, 1’inci sınıfa başlayacak öğrencilerin tescil bilgilerini okullara göndermeye başladı Evraklar 23 Temmuz’dan itibaren yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) oluşturduğu Kayıt Komisyonları, ilkokula başlayacak öğrencilerin adres bilgilerini okullara göndermeye başladı Yeni eğitim sistemi uyarınca, çocukların mektep kayıtları evlerine en yakın okula yapılacak Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ın verdiği bilgiye takriben, ilkokul kayıtları 23 Temmuz’da başlayacak, veliler birinci sınıfa başlayacak çocuğunun hangi okula gideceğini ‘eokul’ ya da ‘Veli Bilgilendirme Sistemi’ üzerinden, öğrencinin TC Kimlik Numarası’nı girerek öğrenecek Okullar açıldığında da çocuğunu okula göndermesi yeterli olacak bunun dışında herhangi bir işlem yapmasına lüzum kalmayacak 20 Temmuz’da da atama işlemlerinin tamamlanarak, kamuoyuna duyurulması planlanıyor 66 ayını doldurmuş olanların belirlenmiş kayıtları yapılmış olacak 6066 aylık çocuğunu okula göndermek isteyen veli ise okula durumu belirten bir uygulama verecek 5’inci sınıfa devam edecek öğrenciler SBS koyma işlemlerinin tamamlanmasının ardındaki, yani 8 Ağustos’tan sonradan kayıtlarını yapacak Bu öğrenciler de eokul üzerinden tescil olacak 9’uncu sınıfa gidecek ve herhangi bir Anadolu, fen, teknik meslek lisesine yerleştirilmeyen öğrenciler ise 14 Eylül’den, yani SBS tescil dönemi tamamlandıktan sonra il ve ilçelerde bulunan genel liselere eokul üzerinden tescil olacaklar Genel Müdür Funda Kocabıyık, bu öğrenciler için her il ve ilçelerde birer genel lise ayrıldığını belirterek, hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını açıkladı Kocabıyık, 6066 aylıkların da evlerine en yakın adresteki okula gidebileceklerini belirterek şu bilgileri verdi: “İlçe bazlı öğrenci sıralama komisyonları kuruldu Tüm öğrencilerin adresleri okullara dağıtılıyor, hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak 6066 ay arası çocukların bilgileri de okullara bildiriliyor Okulların kapasitesi tatmin edici Kocabıyık, okul öncesi eğitimin gerekli kapsamına alınmaması ile ilgili olarak da şunları söyledi: “2019 Eylül ayı sonu itibariyle 66 ayını tamamlamış tüm çocuklar okula başlayacak Çocukların okula başlangıç yaşı düşünüldüğünde hem velilerin talepleri, keza okulların somut düzenlemeleri, ayrıca de çocukların gelişim özellikleri dikkate alındı ve okul öncesi eğitimin isteğe ast olmasının eğitim sistemi için daha uygun olacağı değerlendirildi Son 10 yılda isteğe ast olmasına karşın 5 yaş grubunda okul öncesi eğitimin okullaşma oranının yüzde 70’lere ulaşması da zorunluluğa lüzum kalmaksızın bu eğitime verilen önemi ortaya koyuyor Eğitimde standart Mektep öncesi eğitim hizmeti veren bütün kurumlara ortak standat belirlediklerini söyleyen Kocabıyık, “036 ay grubu için aile eğitimleri ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar da dahil edinmek üzere mektep öncesi eğitim programlarını düzenledik dedi