Son Konu

Eğitim Oğretim Odeneği

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
2019 Eğitim Oğretim Odeneği Ne Zaman Odenecek

20192019 Eğitim Oğretim Yılında 570 TL eğitim – oğretim tazminatı odenecek Butun Eğitim sendiklarının ortak mucadelesi olan eğitim oğretim tazminatının butun eğitim calışanlarına bir maaş tutarında odenmesi cabası bu yılda bir sonuc vermedi

Her yıl eğitim oğretime hazırlık adı altında odenen bu tazminata yaklaşık 8 yıldır enflasyon oranında zam yapılarak odenmektedir 2019 Yılı Merkezi Butce Kanunundaki ekli K cetvelinde oduğu şekliyle bu yılda butun eğitim calışanları hayal kırıklığı yaşıyor

ODEMELER EYLUL AYININ 15 İLE 25 ARASINDA YAPILACAK…

MEB ve Maliye Baknlığından konuşmuş olduğumuz yetkililer 20192019 Eğitim Oğretim Yılı Eğitim – Oğretim Hazırlık Odeneğinin eylul ayı maşlarının odendiği gunden sonraki haftada odeneceğini, ilgili birimlere odeme emrinin bayram sonrasında yazılacağını belirtmektedirler

Bu konuyla ilgili kanun madesine gore;

6 657 sayılı Kanunun ek 32 ncı maddesi uyarınca verilecek oğretim yılına hazırlık odeneği Bakanlar Kurulu karan aranmaksızın 570 Turk Lirası olarak odenir Bu odeme: oğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci donem ders yılının sonundan once goreve başlayanlara %75′i binnci donem ders yılından sonra ve ikinci donem ders yılının sona ermesinden once goreve başlayanlara ise %50′si oranında yapılır

Buna gore kim ne kadar alacak

a) Eyul ayında gorevde olanlar icin brut: 570 TL

b ) Ekim ayından itibaren birinci donemin sonuna dek goreve başlayanlara brut: 427,5 TL

c ) İkinci donem başlayanlara brut: 285 TL

Yukrıdaki miktarda 20192019 Eğitim Oğretim Yılı Eğitim – Oğretime Hazırlık Odeneği odenecek

Üst Alt