bilgiliadam
Yeni Üye
Eğitim ile ilgili Guzel Sozler
Eğitim Sozleri
Eğitim Uzerine Guzel Sozler
Gercek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur Cehalet kaldırılmadıkca toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir
Mustafa Kemal Ataturk
Dunyada her şey icin, uygarlık icin, yaşam icin, başarı icin en hakiki murşit ilimdir, fendir İlim ve fen haricinde murşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir
Mustafa Kemal Ataturk
Hayatta en hakiki murşit ilimdir
Mustafa Kemal Ataturk
Bizim akıl, mantık ve zeka ile hareket etmek şiarımızdır Butun hayatımızı dolduran vakalar bu hakikatin delilidirler
Mustafa Kemal Ataturk
Turk milletinin elinde tuttuğu meşale musbet ilim meşalesidir
Mustafa Kemal Ataturk
İlim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişmesini kavramak ve izlemek şarttır
Mustafa Kemal Ataturk
Fakat iclerinde ilimde derinleşmiş olanlar var ya onlara pek yakında buyuk mukafat vereceğiz
Kuranı Kerim, Nisa:162
Yeryuzundeki alimler, gokteki yıldızlar gibidir
Hz Muhammed
Uygarlığımızın geleceği bilimsel duşunme alışkanlığımızın gitgide yayılmasına ve derinleşmesine bağlıdır
John Dewey
Hikmetli bilgi, tecrube ile desteklenmiş ve uygulanabilir ozellikler taşıyan ilimdir Hikmet, ilim ile sanatın birleşmesidir
Elmalılı M Hamdi Yazır
Bir kuruluşun sahip olduğu yeri doldurulamaz tek sermaye insanların bilgi ve yeteneğidir
Andrew Carnegie
İlim ilim bilmektir,
ilim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsen,
Bu nice okumaktır
Yunus Emre
İki şey dunyaya hukmeder; biri kılıc, diğeri duşunce Kılıc, eninde sonunda duşunceye yenilir
Napolyon
Şeri şerifin bekası ilimledir Ve ilmin bekası ulema iledir
Koci Bey
Dunya artık emekyoğun, malzeme yoğun, enerjiyoğun değildir; bilgi yoğun olmaktadır
Peter Drucker
Şaşılacak kadar cok aklım olmalı!
Bazen, haftada bir kez aklımı başıma toplamam gerekiyor
Mark Twain
Bilmediğini bilmek en iyisidir Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır
LaoTzu
İnsan akıllı bir yaratıktır; boyle olduğu icin de uygun gıdasını bilimden alır; fakat insanın bilgisinin alanı oylesine dardır ki, bilimden aldığı besinlerden ancak cok az bir kısmı icin umitlenilebilir
David Hume
Biz hicbir şey bilemeyiz Doğru ancak gerceğin derinliğinde bulunabilir
Democritus
Evrende aklımızın kavrayamayacağı ve duygularımızla sezemeyebileceğimiz şeyler vardır
Ludwig von Mises
Aklı ve gercekleri kullanan bir insan mukemmele erişecektir Doğa insanın akıl gucune bir sınırlama getirmemiştir
Condorcet
Bilgiye sahip olarak doğmuş birisi değilim Oğretmeyi seviyorum ve oğrenmeye calışıyorum
Konfucyus
Bilgiye sahip oldum mu? Bilmiyorum
Konfucyus
Bir şey bilmediğim dışında başka bir şey bilmiyorum
Sokrates
İnsan akıbetinin efendisi değildir ve hicbir zamanda olmayacaktır İnsanın aklı onu daima bilinmeyen ve ongorulmeyen yeni şeyler oğrenmeye doğru goturecektir
Friedrich Avon Hayek
Bilebileceğimiz bir şey varsa o da hicbir şey bilmediğimizdir ve az bilgi tehlikeli bir şeydir
ChuangTzu
İnsan bilgisinin sınırları vardır
Bernard de Mandeville
İnsanın aklı kendisine sınırlamalar getirilmesinden nefret eder
Joseph Addison
İnsanın bilebileceği şeyler sınırlıdır ve kendisi gibi mukemmel değildir
Giovanni Battista Vico
İnsanın varlığı sırla kuşatılmıştır Bizim dar bilgimiz ve tecrubemiz sınırsız denizlerde bir kucuk adadır sadece
John Stuart Mill
Eğitim her şeydir Şeftali bir zamanlar acı bir bademdi; karnabahar, universite eğitimi almış bir lahanadan başka bir şey değildir
Mark Twain
Eğitimin yapamayacağı hicbirşey yoktur Hicbir şey onun etki alanının dışında kalamaz Kotu ahlakları iyiye cevirebilir; kotu ilkeleri yıkar ve yerine yenilerini koyar; insanları melekler seviyesine cıkarabilir
Mark Twain
Genel bir kural olarak, yaşamdaki en başarılı insan, en iyi bilgiye sahip olandır
Benjamin Disraeli
Birine gore adaletli olan şey, diğerine gore haksızlıktır; birine gore guzel olan, diğerine gore cirkindir; birine gore bilgelik olan, diğerine gore cılgınlıktır
Ralph Waldo Emerson
Sana bir şeyi nasıl bilebileceğini oğreteyim mi?
Bildiğin zaman bildiğini anla, bilmediğin zaman ise bilmediğini anla
Konfucyus
Doğanın sonsuz gucu karşısında daha saygılı olmamız, bilgisizliğimizi, yetersizliğimizi bilmemiz gerekir
Michel de Montaigne
Ben ne biliyorum
Michel de Montaigne
Hic bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?
Kuranı Kerim, Zumer:9
Eğitim Sozleri
Eğitim Uzerine Guzel Sozler
Gercek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur Cehalet kaldırılmadıkca toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir
Mustafa Kemal Ataturk
Dunyada her şey icin, uygarlık icin, yaşam icin, başarı icin en hakiki murşit ilimdir, fendir İlim ve fen haricinde murşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir
Mustafa Kemal Ataturk
Hayatta en hakiki murşit ilimdir
Mustafa Kemal Ataturk
Bizim akıl, mantık ve zeka ile hareket etmek şiarımızdır Butun hayatımızı dolduran vakalar bu hakikatin delilidirler
Mustafa Kemal Ataturk
Turk milletinin elinde tuttuğu meşale musbet ilim meşalesidir
Mustafa Kemal Ataturk
İlim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişmesini kavramak ve izlemek şarttır
Mustafa Kemal Ataturk
Fakat iclerinde ilimde derinleşmiş olanlar var ya onlara pek yakında buyuk mukafat vereceğiz
Kuranı Kerim, Nisa:162
Yeryuzundeki alimler, gokteki yıldızlar gibidir
Hz Muhammed
Uygarlığımızın geleceği bilimsel duşunme alışkanlığımızın gitgide yayılmasına ve derinleşmesine bağlıdır
John Dewey
Hikmetli bilgi, tecrube ile desteklenmiş ve uygulanabilir ozellikler taşıyan ilimdir Hikmet, ilim ile sanatın birleşmesidir
Elmalılı M Hamdi Yazır
Bir kuruluşun sahip olduğu yeri doldurulamaz tek sermaye insanların bilgi ve yeteneğidir
Andrew Carnegie
İlim ilim bilmektir,
ilim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsen,
Bu nice okumaktır
Yunus Emre
İki şey dunyaya hukmeder; biri kılıc, diğeri duşunce Kılıc, eninde sonunda duşunceye yenilir
Napolyon
Şeri şerifin bekası ilimledir Ve ilmin bekası ulema iledir
Koci Bey
Dunya artık emekyoğun, malzeme yoğun, enerjiyoğun değildir; bilgi yoğun olmaktadır
Peter Drucker
Şaşılacak kadar cok aklım olmalı!
Bazen, haftada bir kez aklımı başıma toplamam gerekiyor
Mark Twain
Bilmediğini bilmek en iyisidir Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır
LaoTzu
İnsan akıllı bir yaratıktır; boyle olduğu icin de uygun gıdasını bilimden alır; fakat insanın bilgisinin alanı oylesine dardır ki, bilimden aldığı besinlerden ancak cok az bir kısmı icin umitlenilebilir
David Hume
Biz hicbir şey bilemeyiz Doğru ancak gerceğin derinliğinde bulunabilir
Democritus
Evrende aklımızın kavrayamayacağı ve duygularımızla sezemeyebileceğimiz şeyler vardır
Ludwig von Mises
Aklı ve gercekleri kullanan bir insan mukemmele erişecektir Doğa insanın akıl gucune bir sınırlama getirmemiştir
Condorcet
Bilgiye sahip olarak doğmuş birisi değilim Oğretmeyi seviyorum ve oğrenmeye calışıyorum
Konfucyus
Bilgiye sahip oldum mu? Bilmiyorum
Konfucyus
Bir şey bilmediğim dışında başka bir şey bilmiyorum
Sokrates
İnsan akıbetinin efendisi değildir ve hicbir zamanda olmayacaktır İnsanın aklı onu daima bilinmeyen ve ongorulmeyen yeni şeyler oğrenmeye doğru goturecektir
Friedrich Avon Hayek
Bilebileceğimiz bir şey varsa o da hicbir şey bilmediğimizdir ve az bilgi tehlikeli bir şeydir
ChuangTzu
İnsan bilgisinin sınırları vardır
Bernard de Mandeville
İnsanın aklı kendisine sınırlamalar getirilmesinden nefret eder
Joseph Addison
İnsanın bilebileceği şeyler sınırlıdır ve kendisi gibi mukemmel değildir
Giovanni Battista Vico
İnsanın varlığı sırla kuşatılmıştır Bizim dar bilgimiz ve tecrubemiz sınırsız denizlerde bir kucuk adadır sadece
John Stuart Mill
Eğitim her şeydir Şeftali bir zamanlar acı bir bademdi; karnabahar, universite eğitimi almış bir lahanadan başka bir şey değildir
Mark Twain
Eğitimin yapamayacağı hicbirşey yoktur Hicbir şey onun etki alanının dışında kalamaz Kotu ahlakları iyiye cevirebilir; kotu ilkeleri yıkar ve yerine yenilerini koyar; insanları melekler seviyesine cıkarabilir
Mark Twain
Genel bir kural olarak, yaşamdaki en başarılı insan, en iyi bilgiye sahip olandır
Benjamin Disraeli
Birine gore adaletli olan şey, diğerine gore haksızlıktır; birine gore guzel olan, diğerine gore cirkindir; birine gore bilgelik olan, diğerine gore cılgınlıktır
Ralph Waldo Emerson
Sana bir şeyi nasıl bilebileceğini oğreteyim mi?
Bildiğin zaman bildiğini anla, bilmediğin zaman ise bilmediğini anla
Konfucyus
Doğanın sonsuz gucu karşısında daha saygılı olmamız, bilgisizliğimizi, yetersizliğimizi bilmemiz gerekir
Michel de Montaigne
Ben ne biliyorum
Michel de Montaigne
Hic bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?
Kuranı Kerim, Zumer:9