bilgiliadam
Yeni Üye
Eğitimle İlgili Ünlü Sözleri eğitim sözleri, eğitim ile ilgili sözler, Atatürkün eğitim sözleri Eğitim ile ilgili ünlülerin söylemiş olduğu birbirinden manalı ve değerli sözleri sizler için paylaşıyoruz Bir toplumun her açıdan ilermesinin yolu aldığı eğitimden geçer Bunun içindir ki eğitim minik yaşlardan itibaren her bireye aşılanmalı ve parlak bir toplum için buna dikkat edilmelidir 15810 15810 egitimleilgiliunlusozleri5c5555f6440a7egitimleilgiliunlusozleri5c5555f6440a7 632 720 egitimsozlerijpg15810 Eğitimle İlgili Ünlü Sözleri egitimsozlerijpg15810 Eğitimle İlgili Ünlü Sözleri Yeter derecede eğitime sahip olmalısın fakat, çevrende insanları gereğinden büyük görmeyesin; lakin bilgeliği sağlayacak değin da eğitimin olmalı fakat, onları küçük görmeyesin (ML BOREN) Heykeltıraş mermere ne ise; hoca de çocuğa odur (Addison) Öğrencilerine okuma ricası aşılamayan bir hoca havada soğuk demir dövüyor demektir (H Mann) Ülkemizi gerçek hedefe, reel mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur (Atatürk) Öğretmenlik mesleklerin minimum kazanç getireni, lakin insanı en fazla ödüllendirenidir (HV Dyke) Unutmayınız ama cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden daha sonra gelir (Atatürk) Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygın öğeleridir (Atatürk) Ordularımızın kazandığı başarı, sizin eğitim ordularınızın kazandığı için yol açtıGerçek zaferi siz,öğretmenler kazanacaksınız Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz… Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız (Atatürk) Bir topluluk millet edebilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır Onlardır oysa,toplumun hakiki bir millet haline getirirler (Atatürk) Öğretmenlik Tanrı sanatıdır (HzAli) Gençliği yetiştiriniz Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız Özgür düşünceler başvuru (dilekçe) mevkiine konduğu süre Türk milleti yükselecektir (Atatürk) Bir halk müziği irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne değin parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir (Atatürk) Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır (Atatürk) Dünyanın baştan başa öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır (Atatürk) Milletleri kurtaranlar yalnız ve fakat öğretmenlerdir Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur halk, az önce bir insanlar adını alma yeteneğini kazanamamıştır (Atatürk) Eğitimdir ama bir milleti ya özgürlük, bağımsız, şanlı, yüksek bir kalabalık halinde yaşatır; veya milleti tutsaklık ve sefalete terk eder (Atatürk) Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri serbest, vicdanı hür, irfanı bağımsızlık nesiller ister (Atatürk) Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum (Hz Ali) Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum (Diyojen) Dünyada her şeye değer biçilebilir, fakat öğretmenin eserine bedel biçilemez Çünkü, onun eseri her şeydir ve keza de hiçbir şeydir (Socrates) Hoca bir kandile aynı, kendini tüketerek başkalarına ışık verir (Atatürk) En manâlı ve feyizli görevlerimiz, ulusal eğitim işleridir Ulusal eğitim işlerinde mutlaka muzaffer elde etmek lazımdır Bir milletin hakiki kurtuluşu fakat bu suretler olur (Atatürk) Bir milleti serbest, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir (Atatürk) Yeter derecede eğitime sahip olmalısın fakat, çevrende insanları gereğinden büyük görmeyesin; fakat bilgeliği sağlayacak değin da eğitimin olmalı oysa, onları ufak görmeyesin (ML BOREN) Genişletmek için tıkla