Ekmekli Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Et sote:
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 tane kırmızı biber
- 2 tane sivri biber
- 1 tane soğan
- 5 dis sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım paket instant maya
- 2 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Ekmekli Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kızlar sizlere kusursuz konuk yemeğiyle geldim.
- Öncelikle hamurla başlamalıyız ılık su ve mayayı bir kabın içerisinde karıştırıp 2 dakika bekletin.
- Sonra içerisine şekerleri atın.
- Elinizle karıştırarak un eklemeye başlayın bu basamakta tuzu ekliyebilirsiniz.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurma sürecini sürdürün.
- Sonrasında mayalanması için dinlenmeye bırakabilirsiniz.Şimdi sıra et sotede tenceremize etlerimizi koyalım. [*]İçerisine şu ekliyerek 45 dakika pişirelim. [*]Suyunu tam çektiğinde içerisine tereyağımızı ekliyelim ve biraz kavuralım. [*]Sırasıyla doğradığımız soğanları ve sarımsağı daha sonra biberlerimizi ekliyelim. [*]Kavrulması devam ederken 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavuralım birkaç dakika sonra domatesleri de ekliyelim. [*]Tenceremize son olarak 1 çay bardağı su ekliyelim. 10 dakika kavuralım. [*]Evet et sotemizde hazır. Ilık olan et sotemizi güveçlerimize koyalım. [*]Hamurumuzdan güveçlerin üstünü kapatacak kadar yumaklar alıp açalım ve güveçlerin üstünü kapatalım. [*]Üzerlerine yumurta sürelim ben çörek otu da kullandım. [*]Fırınımızı 200 dereceye getirelim ve yarım saat pişirelim. Veeee yemeğimiz hazır sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Ekmekli Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı