Ekmekli Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kızlar sizlere kusursuz konuk yemeğiyle geldim.
Öncelikle hamurla başlamalıyız ılık su ve mayayı bir kabın içerisinde karıştırıp 2 dakika bekletin.
Sonra içerisine şekerleri atın.
Elinizle karıştırarak un eklemeye başlayın bu basamakta tuzu ekliyebilirsiniz.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurma sürecini sürdürün.
Sonrasında mayalanması için dinlenmeye bırakabilirsiniz.Şimdi sıra et sotede tenceremize etlerimizi koyalım. [*]İçerisine şu ekliyerek 45 dakika pişirelim. [*]Suyunu tam çektiğinde içerisine tereyağımızı ekliyelim ve biraz kavuralım. [*]Sırasıyla doğradığımız soğanları ve sarımsağı daha sonra biberlerimizi ekliyelim. [*]Kavrulması devam ederken 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavuralım birkaç dakika sonra domatesleri de ekliyelim. [*]Tenceremize son olarak 1 çay bardağı su ekliyelim. 10 dakika kavuralım. [*]Evet et sotemizde hazır. Ilık olan et sotemizi güveçlerimize koyalım. [*]Hamurumuzdan güveçlerin üstünü kapatacak kadar yumaklar alıp açalım ve güveçlerin üstünü kapatalım. [*]Üzerlerine yumurta sürelim ben çörek otu da kullandım. [*]Fırınımızı 200 dereceye getirelim ve yarım saat pişirelim. Veeee yemeğimiz hazır sıcak sıcak servis edebilirsiniz.