Son Konu

Ekrem İmamoğlu: Üç gün kayak yapmam birisinin acısını hissetmediğim anlamına gelmez

tekin

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ekrem%2DImamoglu%2Dneden%2Dtatile%2Dciktigini%2Dbu%2Dfotograflarla%2Dacikladi%2D231032%2Ejpg

6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'ı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha sonra Erzurum'da kayak tatili yapmaya gitti. İmamoğlu'nun kayak yaptığı imgeler, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

İmamoğlu'nu eleştiren isimlerden biri de, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ydi. Selvi, bugün 'İmamoğlu: Bir yanılgı yok' başlığıyla yayımlanan yazısında bu eleştirisi için "Eleştirilerim hem zamanlamaya yönelikti, hem de zelzele acısının devam ettiği bir sırada kayak keyfi yapılmasını siyaseten yanlışsız bulmamıştım. Ekrem İmamoğlu sıradan bir belediye lideri olsa bunu yapmazdım. İmamoğlu, 25 yıl sonra İstanbul Belediye Başkanlığı’nı kazanarak kıymetli bir muvaffakiyete imza attı. İsmi Cumhurbaşkanlığı ve CHP Genel Başkanlığı gibi çok değerli misyonlar için geçiyor. O nedenle kendisinden beklenti yüksek" dedi.

Devamında eleştirmenin ne kadar haksa, cevap hakkının da o kadar kutsal olduğuna dikkati çeken Selvi, İmamoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ayrıntılarını okurlarına aktardı.

Buna nazaran Selvi'nin soruları ve İmamoğlu'nun bunlara verdiği cevaplar şöyle:

? "Ekrem İmamoğlu kayak yapmaya geçmek için zelzele bölgesine uğradı" biçiminde tenkitler var. Ne diyeceksiniz?

Yani natürel iftira atmanın yahut bir komplo teorisi üretmenin ya da polemik üretmenin sonu yok. Öncelikle çocukların tatili daha evvel belirlenmişti. Benim onlara eşlik etmem de evvelce belirlenmiş bir programdı.

? Ne vakit belirlemiştiniz?

15-20 gün öncesinden orta tatile denk getirip ailece tatil yapmak istedik. Dört yüz günde çocuklarıma sekiz gün ayırdım, birincisi bu. İkincisi, ailemin bütünüyle birinci sefer bir üç gün geçirdim. Münasebetiyle biz siyasetin elbette bedelini biliyoruz. Lakin ben her yerde şunu söylerim: Siyaseti kutsallaştırmanın bir manası yok. Milyonlarca babanın olduğu üzere benim de ailem kutsalım. Yani ben kızıma, ergenlik çağı gelmiş oğluma, üniversite talebesi oğluma hatta çok sevdiğim eşime vakit ayırmak zorundayım. Benim kutsalım bu. Siyaset benim için aslında meslek değil. Ben siyasete girdiğim günden beri, siyaseti bir günde bırakabilecekmiş üzere yapmanın ruhunu yaşıyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. Onun için siyaseti meslek edinmiş insanların yaptığı tanımlar beni ilgilendirmiyor. Artık Elazığ’da keder verici bir zelzele yaşadık.

? Eleştirilere biraz da zelzele bölgesinden geçmeniz sebep oldu.

İstanbul Belediye Lideri elbette ki Türkiye’nin her bahsiyle ilgilenmek durumundadır. Bu bakış açısıyla ben programımı değiştirdim ve eşim de bana katılmak istedi, bir arada Elazığ’a gittik. Sabah erken gittik, o geceyi Elazığ’da geçirdim. Gece insanların kamp yaptığı yerleri gezdim, cemevi ziyaretlerinde bulundum, gece Elazığ’da kaldım. O gece uçak da vardı, sonraki sabah uçak da vardı. Yani ben seyahatimi o denli de planlayabilirdim. O geceyi Elazığ’da geçirdim. Sabahı yeniden Elazığ’da geçirdim. Daha sonraki günün tamamını Tunceli ziyaretine ayırdım. O günün akşamında da çocuklarımın yanına vardım ve üç gün çocuklarımla geçirdim. Yarın (bugün) sabah Erzurum’da ziyaretler yapıp, öğlen saati İstanbul’a döneceğim. Toplam üç gün. Ben burada üç gün boyunca çocuklarımla spor yaptım. Ejder diye bir tepeye çıktım, kayak yaptım ve akşam çocuklarımla dertleştim, sohbet ettim.

Yani üç gün boyunca kayak yapmam, birisinin acısını hissetmiyor manasına geliyorsa, bu bence insanların başında öteki kanılar dönüyor manasına gelir. Benim o denli bir başım yok. Birinci gün paylaşmak zorunda kaldım. Zira birinci bir günün sonunda toplumsal medyada o kadar kirli, iğrenç paylaşımlar gördüm ki çocuklarımla ilgili, ailemle ilgili, eşimle ilgili... Eşimin yeğenleriyle ta Eylül 2019’da çektirdiği fotoğrafı diğer türlü alana sürüp, bundan da medet uman gazetecilerin yorumu üzere... Bunları görünce, ben sonraki sabah burada olduğumu yayınlamak durumunda kaldım. Natürel ki yayınlamak niyetim yoktu benim. Aslında çocuklarımla baş başa kalmak istiyorum. Onun için yayınlamak zorunda kaldım. Natürel ki istemezdim fakat sonuç itibariyle, benim kızıma öğretmenleri ya da arkadaşları ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kızı Beren’ diyor, benim kızım da onlara ‘Hayır, ben babamın kızıyım’ diyor. Ben onun hayat boyunca babası olacağım.

Diğer politikler çocuklarıyla siyaset yapmayı tercih edebilir. Herkesin tercihi kendisine ve ben çocuklarımla hayat uzunluğu siyaseti paylaşmayan bir kişi olacağım. Zira siyaset bu, her an bitebilir. Benim yaşama bakışım bu. Bunu toplumun çok yeterli anlayacağını görüyorum, hissediyorum. Burada yapılmış hiçbir kusur yok. Bunu siyaseten kullanmak isteyen mecralara, şahıslara, kurumlara, parti içinde bulunan insanlara, hangi parti olursa olsun bu bakış açısıyla değerlendirmelerini, hatta benim yaşadığım şu süreci çocuklarıyla, torunlarıyla, eşleriyle paylaşmalarını tavsiye ederim. Onlar en hoş yanıtları eşleri, çocukları verecektir diye düşünüyorum.

? Sizi eleştirenlerin bir kısmı uygun niyetli olarak “Tatilin zamanlaması yanlış oldu, siyaseten ziyan görür” diyor.

Tekrar söz edeyim, biz burada bir cümbüş, kutlama yapmıyoruz. Ben çocuklarımla baş başa bir an yaşıyorum. Bu da bir insanın kutsalıdır, samimiyetidir, dürüstlüğüdür. Yani algı yönetmemektir, algıyla uğraşmamaktır, siyaseti bu türlü büyük bir kutsalmış üzere ömrünün ana merkezine oturtmamaktır. Bu kadar farklı, bu kadar yeni kuşak bir siyasetten bahsediyorum. Ben kimseyi aldatmıyorum, çok dürüst bir siyaset yaptığımı düşünüyorum. Klasik siyasi halleri kimse benden beklemesin. Yani ben işte mış üzere yapıp, İstanbul’da olup bir de cümbüşe katılmadım. Mış üzere yapıp, İstanbul’da olup, bir yerde bir açılış yapıp, orda müzik programı yaptırmadım. Çocuklarımla üç gün vakit geçirdim. Bu kadar suçsuz bir şeyin siyasi geleceğiyle ilgili bir tasa uyandıracak bir şey olduğunu asla düşünmüyorum. Tam bilakis bu masumiyetin daha hakikat algılanacağını, hatta bunu topluma da müspet bir ileti verdiğini düşünüyorum. Ailesine, çocuklarına, bedel veren bir siyasi kimlik.

Toplumsal medyada yaratılan kirliliğe boyun mu eğeceğim? Ben buna asla boyun eğmem. Yeterli niyetli tenkitler olabilir, onlara hürmet duyuyorum, hakikat olmadığını anlatıyorum. Lakin kirli bir halde bu süreci kullananlara da İmamoğlu boyun eğecek değil.

Üst Alt