Son Konu

El Sanatları Bölümü Hakkında Bilgiler

nicebayan

Yeni Üye
Tepkime
2
Web
nicebayan.com
Credits
-1
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
El Sanatları Bölümü Hakkında Bilgiler,
El Sanatları Bölümü Hakkında,
El Sanatları Bölümü ,

El sanatları programının amacı, el sanatlarımızı yok olmaktan kurtarmak, teknolojiden yararlanarak el sanatlarımızı geliştirecek profesyonel elemanlar yetiştirmektir El sanatları teknikerleri, halk eğitim merkezlerinde, orta öğretimde, çıraklık eğitim merkezlerinde öğretmen; özel sektörde, tekstil alanında tekniker olarak ödev alabilirler

Programın Amacı: El sanatları programının amacı, el sanatlarımızı yok olmaktan kurtarmak, teknolojiden yararlanarak el sanatlarımızı geliştirecek profesyonel elemanlar yetiştirmektir

Programda Okutulan Ana Dersler: El sanatları programında tarih ve sanat tarihi gibi kültür dersleri, kimya ve fizik gibi temel bilim dersleri ile çeşitli el sanatlarının uygulanması ve geliştirilmesi ile ilgili dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır

Gereken Nitelikler: El sanatları programında başarılı edebilmek için, her şeyden önce, el sanatlarının her hangi bir dalında kabiliyetli, gözel koordinasyonu enerjik ve marifetli olmak, el sanatlarını geliştirme çalışmalarına alaka dinlemek gereklidir

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: El sanatları programını bitirenlere El Sanatları Teknikeriünvanı verilir El sanatları teknikeri süsleyici ürünler, lif ve badana teknolojisi, el ve cihaz nakışları, dekor sanatları, el örgüleri, kirkitli tekstil gibi alanlarda örneği az bulunur kültür zenginliklerimizi modern yöntemlerle geliştirerek ülke ekonomisine ve kültürüne katkı maddesi getirici çalışmaları yürütür

Egzersiz Alanları: El sanatları teknikerleri halk eğitim merkezlerinde, ortaöğretimde, çıraklık eğitim merkezlerinde hoca; özel sektörde, dokuma alanında tekniker olarak görev alabilirler *

Üst Alt