E elektronikci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,387 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 27 Kas 2023 #1 Elmalı Kristal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı süt 1 yumurta 1/2 (yarım) su bardağı şeker Vanilya Kabartma tozu 3 bardak un İçi için; 2 adet elma 1 kaşık şeker Tarçın Dövülmüş ceviz Üzeri için; 1 su bardağı toz şeker Elmalı Kristal Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm hamur malzemelerini katıp hamuru hazırlıyoruz. Hamur biraz dinlene dursun o sırada iç harcımızı hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip ocağa koyup suyunu çektirip şekerini tarçınını, cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Su bardağı ile yuvarlak şekiller elde edip ortasına 1 kaşık harçtan koyup pide gibi katladım ve kenarlarını yumurta akına ve toz şekere batırdım. 200 derecede beyazlığını kaybetmeden pişiriyoruz. Afiyet olsun Not: Diğer elmalı kurabiyeler nasılsa bu tarif de öyle. Tek farkı sıvı yağlı olması ve kek gibi yumuşak olması Elmalı Kristal Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Elmalı Kristal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı süt 1 yumurta 1/2 (yarım) su bardağı şeker Vanilya Kabartma tozu 3 bardak un İçi için; 2 adet elma 1 kaşık şeker Tarçın Dövülmüş ceviz Üzeri için; 1 su bardağı toz şeker Elmalı Kristal Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm hamur malzemelerini katıp hamuru hazırlıyoruz. Hamur biraz dinlene dursun o sırada iç harcımızı hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip ocağa koyup suyunu çektirip şekerini tarçınını, cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Su bardağı ile yuvarlak şekiller elde edip ortasına 1 kaşık harçtan koyup pide gibi katladım ve kenarlarını yumurta akına ve toz şekere batırdım. 200 derecede beyazlığını kaybetmeden pişiriyoruz. Afiyet olsun Not: Diğer elmalı kurabiyeler nasılsa bu tarif de öyle. Tek farkı sıvı yağlı olması ve kek gibi yumuşak olması Elmalı Kristal Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı