D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 25 May 2023 #1 Elmalı Pudingli Pasta Tarifi İçin Malzemeler 180 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 100 gram toz şeker 1 adet yumurta 300 gram un 1 paket vanilya 1 fiske tuz 1 paket kabartma tozu İç harcı için; 5 adet orta boy elma 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın Puding için; 2 paket vanilyalı puding 1 litre süt Üzeri için hamur kırıntısı; 70 gram tereyağı 2 tatlı kaşığı şeker 130 gram un Elmalı Pudingli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur malzemelerini bir kaba alıp, güzelce karıştıralım benim kelepçeli kalıbım 24 cm tabanına yağlı kağıt serelim. Kenarlarını tereyağı ile yağlayalım hamuru tabanına ve kenarlarına benim yaydığım gibi yayalım, buzluğa kaldıralım. Bu arada elmaları soyup, minik doğrayalım, içerisine şeker ve tarçını ekleyip karıştıralım. Kalıbı buzluktan alıp elmaları içerine koyup yayalım, kenara alalım. Bir litre süt ile pudingleri pişirelim elmaların üzerine yayalım. Son olarak üzerine hamur kırıntısı için malzemeleri yoğurup üzerine serpelim. 170 derece fırında üzer biraz kızarana kadar pişirelim ve buzdolabına kaldıralım. Ben 5 saat dinlendirdim. Bir gece öncesinden yaparsanız daha iyi olur üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz Elmalı Pudingli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Elmalı Pudingli Pasta Tarifi İçin Malzemeler 180 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 100 gram toz şeker 1 adet yumurta 300 gram un 1 paket vanilya 1 fiske tuz 1 paket kabartma tozu İç harcı için; 5 adet orta boy elma 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın Puding için; 2 paket vanilyalı puding 1 litre süt Üzeri için hamur kırıntısı; 70 gram tereyağı 2 tatlı kaşığı şeker 130 gram un Elmalı Pudingli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur malzemelerini bir kaba alıp, güzelce karıştıralım benim kelepçeli kalıbım 24 cm tabanına yağlı kağıt serelim. Kenarlarını tereyağı ile yağlayalım hamuru tabanına ve kenarlarına benim yaydığım gibi yayalım, buzluğa kaldıralım. Bu arada elmaları soyup, minik doğrayalım, içerisine şeker ve tarçını ekleyip karıştıralım. Kalıbı buzluktan alıp elmaları içerine koyup yayalım, kenara alalım. Bir litre süt ile pudingleri pişirelim elmaların üzerine yayalım. Son olarak üzerine hamur kırıntısı için malzemeleri yoğurup üzerine serpelim. 170 derece fırında üzer biraz kızarana kadar pişirelim ve buzdolabına kaldıralım. Ben 5 saat dinlendirdim. Bir gece öncesinden yaparsanız daha iyi olur üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz Elmalı Pudingli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı