B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Ara 2023 #1 Amasya Yoresi Turkuleri Amasya Turkuleri Sozleri Adem Havva'yı Yarattı Adem Havva'yı yarattı Adem Havva'ya el uzattı Hak Teala'dan nida geldi Havva Ana'yı gelin ettiler Cennette duğun ettiler Uc melek ortaya cıkarttılar Yakut mucevher taktılar Yuzunun nikabını actılar Havva Ana'yı gelin ettiler Cennette duğun ettiler Eline gına yaktılar Gozune surme cekdiler Yanağına kekuller kestiler Havva Ana'yı gelin ettiler Cennette duğun ettiler İnci takdılar boynuna Verdiler Adem Ata'nın koynuna Dunya gelmedi aynına Havva Ana'yı gelin ettiler Cennette duğun ettiler Amasyalı Zileli Amasyalı Zileli Pınarları luleli Pınara bir kız gelmiş Eli kolu kınalı Kara tavuk kacıyor Kanadını acıyor Bıldırki sevdiğim yar Bu yıl benden kacıyor Altını bozdurayım Sıraya dizdireyim Elma armut değilsin Cebimde gezdireyim Uzum koydum sepete Yar oturur tepede Ben bir yeni yar sevdim Şan olsun memlekete Cıktım Yaylaları Gezdim Cıktım yaylaları gezdim Lalelerden mercan dizdim Ben o gulden coktan bezdim Yandım dolana fırlana Gulum serhoş ben ana Cıktım yayla obasına Duştum ahu sevdasına Yandım yarın edasına Yandım dolana fırlana Gulum serhoş ben ana Yuce Dağ Başında Koyun Guderken (ağırlama) Yuce dağ başında koyun guderken Salını salını suya giderken Bulbul gul dalında sual ederken Bir dilek diledim yar senin icin Aşağıdan gelir yavrunun gocu Gene nerden gelin canımın ici Koynumda sakladım verdiğin sacı Duşurdun dillere sevdiğim beni (yeldirme) Yarin efkarından yarin gamından Bana bir acayip hal oldu bugun Benim bir derdimi bine getirdin Yandı ciğerciğim kul oldu bugun Durnamın kanadı bir karış telden Cekerim ayrılık ne gelir elden Garip bulbul gibi ayrıldım yardan Bulbulum gulmeden dur oldu bugun Kilo Kilo Elmalar Kilo kilo elmalar Pazarlarda satarlar Amasya'nın gencleri (ley ley ley Leyla'm) Yurekleri yakarlar (vay) (Hem okur hem yazarlar vay) Bahcelere kar gelir Kilo kilo nar gelir Amasya'nın gencleri (ley ley ley Leyla'm) Akşam eve er gelir (vay) Amasya'nın bardağı Bir olmazsa bir dahi Mehmet'iyle şan dolu (ley ley ley Leyla'm) Carcurum erat yatağı (vay) Penceresi perdeli Oldum ben de bir deli Yare kusmuş gidiyor (ley ley ley Leyla'm) Mecnun oldum don geri (vay)
Amasya Yoresi Turkuleri Amasya Turkuleri Sozleri Adem Havva'yı Yarattı Adem Havva'yı yarattı Adem Havva'ya el uzattı Hak Teala'dan nida geldi Havva Ana'yı gelin ettiler Cennette duğun ettiler Uc melek ortaya cıkarttılar Yakut mucevher taktılar Yuzunun nikabını actılar Havva Ana'yı gelin ettiler Cennette duğun ettiler Eline gına yaktılar Gozune surme cekdiler Yanağına kekuller kestiler Havva Ana'yı gelin ettiler Cennette duğun ettiler İnci takdılar boynuna Verdiler Adem Ata'nın koynuna Dunya gelmedi aynına Havva Ana'yı gelin ettiler Cennette duğun ettiler Amasyalı Zileli Amasyalı Zileli Pınarları luleli Pınara bir kız gelmiş Eli kolu kınalı Kara tavuk kacıyor Kanadını acıyor Bıldırki sevdiğim yar Bu yıl benden kacıyor Altını bozdurayım Sıraya dizdireyim Elma armut değilsin Cebimde gezdireyim Uzum koydum sepete Yar oturur tepede Ben bir yeni yar sevdim Şan olsun memlekete Cıktım Yaylaları Gezdim Cıktım yaylaları gezdim Lalelerden mercan dizdim Ben o gulden coktan bezdim Yandım dolana fırlana Gulum serhoş ben ana Cıktım yayla obasına Duştum ahu sevdasına Yandım yarın edasına Yandım dolana fırlana Gulum serhoş ben ana Yuce Dağ Başında Koyun Guderken (ağırlama) Yuce dağ başında koyun guderken Salını salını suya giderken Bulbul gul dalında sual ederken Bir dilek diledim yar senin icin Aşağıdan gelir yavrunun gocu Gene nerden gelin canımın ici Koynumda sakladım verdiğin sacı Duşurdun dillere sevdiğim beni (yeldirme) Yarin efkarından yarin gamından Bana bir acayip hal oldu bugun Benim bir derdimi bine getirdin Yandı ciğerciğim kul oldu bugun Durnamın kanadı bir karış telden Cekerim ayrılık ne gelir elden Garip bulbul gibi ayrıldım yardan Bulbulum gulmeden dur oldu bugun Kilo Kilo Elmalar Kilo kilo elmalar Pazarlarda satarlar Amasya'nın gencleri (ley ley ley Leyla'm) Yurekleri yakarlar (vay) (Hem okur hem yazarlar vay) Bahcelere kar gelir Kilo kilo nar gelir Amasya'nın gencleri (ley ley ley Leyla'm) Akşam eve er gelir (vay) Amasya'nın bardağı Bir olmazsa bir dahi Mehmet'iyle şan dolu (ley ley ley Leyla'm) Carcurum erat yatağı (vay) Penceresi perdeli Oldum ben de bir deli Yare kusmuş gidiyor (ley ley ley Leyla'm) Mecnun oldum don geri (vay)