Son Konu

En Güzel Babalar Günü Şiirleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
En Hoş Babalar Günü Şiirleri 2019 Meşhur şairlerimizin dile getirdiği birbirinden manalı babalara özel şiirleri sizler için bu yazımız da paylaşıyoruz 52697 52697 enguzelbabalargunusiirleri20195c554ffa9bab7enguzelbabalargunusiirleri20195c554ffa9bab7 402 535 babalargunumesajlarisozleri2019jpg52697 En Güzel Babalar Günü Şiirleri 2019 babalargunumesajlarisozleri2019jpg52697 En Güzel Babalar Günü Şiirleri 2019 Baba! her yılbaşında sana söyleyecek bir tek sözüm var : Seni ne dek çok seversem böylece çok olsun ömründen geçen yıllar Baba! Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım! Ne cefa, ne vefat, ne korku başımı eğemez! Yalnız senin elini öpmek için eğilir başım Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım Nazım Hikmet BABALAR GÜNÜ Baba tut elimden Beni çocukluğuma götür hadi… O küçük kıza götür beni baba Götür bir daha gelmeyeyim… Tut ellerimden baba tut Uçurumun kenarındayım… İtildim, düştüm düşeceğim! Baba yüreğim alazlarda Yandı! yanıyor! Sevda çöl dedin… uyarı et dedin Bir lahza için unuttum bana, sevdim Derhal çöl ortasında yalnızlığımla susuyorum mutluluğa Baba tut elimden Beni çocukluğuma götür hadi… Acılar şımartmasın beni bundan böyle Sen şımart! Uzaktaki hayaller… BABANIN OĞLUNA ÖĞÜTLERİ Boy seni bekliyor Dağın kıymetini bil Sanma ki yükselmek şiddet Çağın kıymetini bil Üşenme emek için Mutluyum demek için Üzümü yemek yemek için Bağın kıymetini bil Yokluk göründüğü an Tez yıkılır insan Azı beğenmiyorsan Çoğun kıymetini bil Elin, ayağın, başın Annenin, arkadaşın Suyun, toprağın, taşın Göğün kıymetini bil Oğlum benim, bir düşün Değeri var mı dünün Yarın çok geç ömrünün Bugünün kıymetini bil Ümit Yaşar Oğuzcan Babacığım seninle Babacığım seninle, Evimize can kazanç Kalp dolusu sevgi, Bize coşku gelir Babacığım seninle, Güven dolar evimiz Mutlulukla yıkanır, Sevgiyle yüreğimiz Babacığım seninle, Umutlar kucak kucak Doldurur evimizi, Bizi sarar sımsıcak Babacığım seninle, Apaydınlık yüzümüz Rahat bulur seninle, Gecemiz, gündüzümüz Babacığım seninle, Yarına umutluyuz Annemle kardeşlerim, Seninle çok mutluyuz Rıfkı KAYMAZ Sizin Hiç Babanız Öldü Mü? Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir kere öldü âmâ oldum Yıkadılar aldılar götürdüler Babamdan ummazdım bunu âmâ oldum Siz hiç hamama gittiniz mi? Ben gittim lambanın biri söndü Gözümün biri söndü âmâ oldum Tepede bir gökyüzü vardı dairesel Şöylemesine maviydi kör oldum Taşlara gelince hamam taşlarına Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydi Taşlarda yüzümün yarısını gördüm Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü Yüzümden ummazdım bunu âmâ oldum Siz hiç sabunluyken ağladınız mı? Cemal Süreya Allahım, Babamın Ölümünü Görünüm Bana Bana sorsalar bu dünyada neyden korkuyorum diye Cevap vermekten korkarım bilmiyorum niye Olur Ya kendime birşey olacağından yok daha çok Başkaları için korkmamdandır Belkide bazenleri kendimi bile anlamamamdandır… Söyleyeyim genede: 3 şeyden korkarım bu hayatta Bir: Ailemden farklı kalacaımmdan bu yaşamda İki: Dinimi unutacağımdan bu yolda Üç: Babamın benden önce ölebileceğinden bu hayatta… Üçüncüsünden en fazla korkuyorum Bunu hesapsızca duramıyorum Ya gidip yanlız bırakırsa bizi bu dünyada Ne yaparız biz yanlız başımıza? En fazla üzülen Ben olurum bağlı Bana bunu yaşatma lütfen, Ya Rabbi Babam benim her şeyim bitanemdir Onsuz ben bu dünyada eksiğimdir Ne olur onun ardındaki ağlatma beni Dua kapım olarak seçtim seni Biliyorsun, her akşam dua ederim sana: Ne olur Allahım, Babamın ölümünü görüntü bana! Kardeşlerim ne yapar onsuz Hayat gelir bize ansızın olumsuz Ne anlatırız biz o miniklere Yalan söyleyebilirmiyiz ki bile bile? Ya sorsalar “Babamız nerde diye Diyemeyiz fakat “O gitti Türkiyeye İnanmazlar, çünkü onlarda biliyorlar Bu dünyada en çok Babalarından seviliyorlar… Bak Allahım, görüyorsun işte herşeyi Bundan Böyle edebilirsin sen bu tercihi: Ya beni ondan önce al yanına Yada hepimiz birlikte olalım oda devam etsin Baba olarak yaşamına Baba Bana Bisiklet Al Sınıfımı geçtim bugün Baba bana bisiklet al Sevincimden uçtum bugün Baba bana bisiklet al Laf vermiştin geçen yıl Buna tanık Fatma nine Mızıkçılık etme yine Baba bana bisiklet al Ali Dilki BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN ŞİİRİ Sana, çiçekler getirdim baba, Sana, torunlarından sevgiler İğde kokularını getirdim sana, Hanımeli ballarını… İyot kokusunu Egenin Toprağın kokusunu örtmek için, Bebek kokusu getirdim sana Bak üçüncü pazarı geliyor Haziranın, Ezgisi yanık türküler getirdim sana Yılların söndüremediği Yangın alanı yürekte, Özlemlerimi getirdim sana Toprağın karanlığını kaybetmek için, Sevginin ışığını getirdim sana Babam, tamamlanmamış bir öykünün Hazan yapraklarını getirdim sana Bugün hergün gibi senin günün Bugün hergün gibi senin özlemin Babalar günün kutlu olsun Baba! … Sen gittin gideli ruhum tarûmar Halk Müziği cihandan acep ne umar? Terk edilen için ömür bir kumar O gün bugün günler geçmiyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Bir gönülün merkezine har düştü Yaz ortası yüreğime kar düştü Hayalimde yüceleşen yâr düştü Hüzün bedenimden göçmüyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Hasret kaldık, aylar geçti sesine Bülbüller ram olur gül nefesine Ruhun veda etti ten kafesine Beden Azrailden kaçmıyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Rengârenk bahardın,ağır kış oldun Reel idin,acilen bize düş oldun Gözden akıcı bir damlacık yaş oldun Göğümdeki kuşlar uçmuyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Cennette saraylar,cehennemde nar Kimine ağır kış,kimine bahar Vuslat ötelerde,bize hasret var Ömür bize ışık saçmıyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Bu âleme dair tükendi sözler Perdeler inince kapandı gözler Güneşim battı,karardı gündüzler Huzur,şans bizi seçmiyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Rızamızla teslim olduk kadere Ölüm bizi götürmesin kedere Bu filmi seyrettik bilmem kaç defa Kul arzuyla zehir içmiyor baba! Bahçemdeki güller açmıyor baba! Mustafa Nihat Malkoç BABAMA ŞİİR Olurda birgün dönersin diye her zaman o günü bekledim O günün hayaliyle yaşadım Atmadım elbiselerini, kızarsın diye en sevdiğin traş losyonunu hiç kullanmadım Biliyorum bir gün geleceksin O günü özlemle, o günü hasretle bekleyeceğim Çünkü, sen gelecek ve bana sıkıca sarılacaksın O geçen yılların acısını doyasıya çıkaracağız Sen gelince güleceğim tıpatıp eskisi gibi Seninle yaşam bulup yaşama tekrar sarılacağım Seni bekliyorum Seninle öldüm, yaşama bitmiş seninle dönmek istiyorum Seni seviyorum Hadi dön bundan böyle! Mustafa Özdaş Yusuf Hayaloğlu Alır Dağlar Baba bugün üşüyorum Karda kaldım üşüyorum Anama deyin sıcak bir çorba koysun Üstümü ört baba üşüyorum Behey babam dalmış babam Sigarayı sarmış babam Şapkasına hicran dökmüş Kibrit gibi yanmış babam Baba bugün alır dağlar Bu tasa beni alır dağlar Şehirlere sığmaz oldum Artı sürmez alır dağlar Baba bugün ağlıyorum Darda kaldım ağlıyorum Duaların üzerimden yetersiz etme İçim yandı ağlıyorum ÖZLEDİM SENİ BABA ŞİİRİ Sığmazsın bilirim bir kaç mısraya, Izah Etmek isterim seni dünyaya, Acelen neydiki uçtun semaya, Mezarının başında ağlarım baba, Gururu sevgiyi senden öğrendim, Mis gibi kokunu özledim baba, Bu dek genç yaşta ölmemeliydin, Hasretin ciğerimi deliyor baba, Bu kadar acıya nasıl dayandın, Sabırlı olmayı öğrettin baba, Bu koca dünyaya neden sığmadın, Geride bıraktın bizleri baba, Hastane yolları kaderin oldu, Yanında biz varız üzülme baba, O kanser illeti ecelin oldu, Mevladan ümitler kesilmez baba, Sen gittin kimsemiz kalmadı hemen, Bizi terketmeye hakkın yok baba, Dostum dediklerin düşmandır acilen, İyiki namerdi görmedin baba, Ağlarım el altından sensiz günlerde, Faydasız bilirim ağlamak baba, Yaşamak isterdin sende bizlerle, Sensizken mutsuzuz inanki baba, Sigaran elinde kaşların çatık, Nasılda sevdiğini gizlerdin baba, Bir dilim ekmeğe soğanı katık, Çayıda fazla pozitif severdin baba… Şenol Mersin BABALAR GÜNÜ Bugün yeniden babalar günü Baba hiç görmedi ancak güldüğünü Bir gün duyarsınız öldüğünü İşte o zaman olur babalar günü Senede bir gün kutlamak yetmiyor Nesil böyle gelmiş böyle gidiyor Bayramlarda bile elini öpmüyor Sen buna mı diyorsun babalar günü Bir gün onlarda baba olacak Babanın önemini anlayacak Babasını arasa da bulamayacak Onlar için olacak kıyamet günü Babama Mektup… Sevgi beslenmeye gıda bulamaz Hürmet kaldırımda sızıyor baba! Hakikat diline sahip olamaz Despotluk sokağı süzüyor baba! Yetkisiz yok, telefonu belinde Islık dudağında şarkı dilinde Marlbora cebinde, tespih elinde Bakkallarsa matem yazıyor baba! “Höt değince aklı kısa karısı Yüzü sarar renklerin en sarısı Uçuverir yarım aklın yarısı gerçi kraldır kızıyor baba! Arı ballık bağı elde tutuyor Kolaylık atın kuyruğunda yatıyor Güvercin keyfinden takla atıyor Kurtlarsa biçare geziyor baba! Güvendiğin dağa karlar yağıyor Huzuru “hak diye zulmet boğuyor Arılar emiyor, kuşlar sağıyor Acımasızlık günbegün uzuyor baba! Hukukun uzaya gittiği yerde Çakalların koyun güttüğü yerde Sevginin eriyip bittiği yerde Hürmet da kendini bozuyor baba! El pençe anda neye bu diyet Haksızı haklamak değil mi gaye? Bu kafa, bu izan ve bu zihniyet Geleceğe kuyu kazıyor baba! Zülfikar Yapar Kaleli BABALAR GÜNÜ Sakın ha aldırma çileye derde, Bunları çok ivedi aşarsın Baba Ağzından fena laf çıkmaz bir yerde Sen hep şerefinle yaşarsın Baba Şefkatle kol kanat açarken bize, Ciğerde hastalığa almışsın vize Yer yoktur kalbinde kara bir ize Sen hep şerefinle yaşarsın Baba Bizim üstümüzde çoktur emeğin Herkese de yeter aşın yemeğin Söze hakkı yoktur birkaç ineğin Sen daima şerefinle yaşarsın Baba Duygularım kat kat kabardı tekrar, Sanki Dev sokmuşlar minik bir ine Çoğu değişirken parayı Dine, Sen hep şerefinle yaşarsın Baba Şu Anda bir döksem gönül bendimi, İnanki dolupta taşarsın baba Şerefsizler bir şey sansın kendini, Sen daima şerefinle yaşarsın baba Durmuş Karakuş Babadan Oğula Eve dönmez bir akşam; Ve gün yüzlü çocuğu, Sorar: Nerede babam? Bakarlar, oldu, bitti; Kazanç, derler çocuğa, Baban attaya gitti Uzar gider bu atta; Ve neler neler olmaz Ve kimbilir ve hatta; Bir mahşer arkasından; Babası döner bir gün, Oğlunun derisinde Necip Fazıl Kısakürek  

Üst Alt