B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 8 Ara 2023 #1 Erzincan Yoresine Ait Turkuler Erzincan Turkuleri Erzincan Yoresi Turku Sozleri Ala Geyik Ne Boynunu Sallarsın Ala geyik ne boynunu sallarsın Perde cekmiş yar yolunu gozlersin Bana derler ne karalı gulmezsin Mevlam guldurmedi ben nasıl gulem Dokunmayın bir yaralı yanım var Soyletmeyin efkarım var gamım var Bana derler şu gurbette neyin var Bilmezler ki komur gozlu yavrum var Haberine ben de yine ağladım Ayrılığın cevresini bağladım Dua edin şu ayrılık savuşa Bacı kardaş birbirine kavuşa Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara Bir seher vaktinde indim bağlara Oter şeyda bulbul gul yaralanır Bakmaz mısın sinemdeki yaraya Derdimi soylesem dil yaralanır Boş gecirmeyelim gel şu cağları Dolanalım sehraları bağları Bir gun gazel doker omrum bağları Eser sam yelleri dal yaralanır Daimi'yem eder ceşmim giryani Dostun muhabbeti cennet otağı Benim şu dunyada derdim ortağı Sazım figan eder tel yaralanır Dağları Dağlasınlar Dağları dağlasınlar Gorenler ağlasınlar (aman guzel vay vay) Yarimin mendiliyle Yaremi bağlasınlar (canım guzel vay vay) Bu dağı delemedim Yanına gelemedim (aman guzel vay vay) İzinim el elinde İzinsiz gelemedim (canım guzel vay vay) Bu dağın oylumuna Kuş konar yaylımına (aman guzel vay vay) Gel hakkın helal eyle Geldik yol ayrımına (canım guzel vay vay) Dut Ağacı Boyunca Dut ağacı boyunca Dut yemedim doyunca Ağzım dilim kurudu Yar demedim doyunca Oy zaman zaman zaman Vay zaman zaman zaman Eller duğun ediyor Bizim duğun ne zaman Karşıda kara kapı İcinde yeni yapı Beni yardan ayıran Dilensin kapı kapı Oy zaman zaman zaman Vay zaman zaman zaman Eller duğun ediyor Bizim duğun ne zaman
Erzincan Yoresine Ait Turkuler Erzincan Turkuleri Erzincan Yoresi Turku Sozleri Ala Geyik Ne Boynunu Sallarsın Ala geyik ne boynunu sallarsın Perde cekmiş yar yolunu gozlersin Bana derler ne karalı gulmezsin Mevlam guldurmedi ben nasıl gulem Dokunmayın bir yaralı yanım var Soyletmeyin efkarım var gamım var Bana derler şu gurbette neyin var Bilmezler ki komur gozlu yavrum var Haberine ben de yine ağladım Ayrılığın cevresini bağladım Dua edin şu ayrılık savuşa Bacı kardaş birbirine kavuşa Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara Bir seher vaktinde indim bağlara Oter şeyda bulbul gul yaralanır Bakmaz mısın sinemdeki yaraya Derdimi soylesem dil yaralanır Boş gecirmeyelim gel şu cağları Dolanalım sehraları bağları Bir gun gazel doker omrum bağları Eser sam yelleri dal yaralanır Daimi'yem eder ceşmim giryani Dostun muhabbeti cennet otağı Benim şu dunyada derdim ortağı Sazım figan eder tel yaralanır Dağları Dağlasınlar Dağları dağlasınlar Gorenler ağlasınlar (aman guzel vay vay) Yarimin mendiliyle Yaremi bağlasınlar (canım guzel vay vay) Bu dağı delemedim Yanına gelemedim (aman guzel vay vay) İzinim el elinde İzinsiz gelemedim (canım guzel vay vay) Bu dağın oylumuna Kuş konar yaylımına (aman guzel vay vay) Gel hakkın helal eyle Geldik yol ayrımına (canım guzel vay vay) Dut Ağacı Boyunca Dut ağacı boyunca Dut yemedim doyunca Ağzım dilim kurudu Yar demedim doyunca Oy zaman zaman zaman Vay zaman zaman zaman Eller duğun ediyor Bizim duğun ne zaman Karşıda kara kapı İcinde yeni yapı Beni yardan ayıran Dilensin kapı kapı Oy zaman zaman zaman Vay zaman zaman zaman Eller duğun ediyor Bizim duğun ne zaman