B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 22 Kas 2023 #1 Karaman Turkusu, Karaman yoresine ait Turkuler, Karamanın Turkuleri, En guzel Karaman Turkuleri Fırın Ustunde Fırın Fırın ustunde fırın Giden askerler durun şu gelen dayımın oğlu Altına sandalya koyun Dayımın oğluna vay Sarılsam boynuna vay Yanarım uğruna hey Donerim uğruna hey Fırın ustunde kurek Ne efilersin yurek Dayımın oğlu dururken El oğlu neme gerek Dayımın oğluna vay Sarılsam boynuna vay Yanarım uğruna hey Donerim uğruna hey Fırın ustunde bakır Yosmam gozlerin cakır O cakır gozlerine de Kurban olsun bu fakir Dayımın oğluna vay Sarılsam boynuna vay Yanarım uğruna hey Donerim uğruna hey Aslan Mustafa Kenardan geceyim (aman aman) Yol sizin olsun (bir danem aman) Ağular iceyim (aman aman) Bal sizin olsun (bir danem aman) Amanın gel gel aslan mustafam gel Haydi gel gel garip başlı yarim gel Bozkır dedikleri (aman aman) Buyuk kasaba (bir danem aman) Sevilen guzeller (aman aman) Gelmez hesaba (bir danem aman) Amanın gel gel aslan mustafam gel Haydi gel gel garip başlı yarim gel Yunus Emre Aramayın Yunus'u yadda yabanda Yunus Emre Larende'de Karaman'da Gonullerde zikierlerde dualarda Dervişlerin piridir o Yunus Emre Yunus Emredir dervişlerin er başı Cok kaynatmıştır tekkelerde nur aşı Balım Sultanın dost Tabtukun yoldaşı Aşıkların yaridir o Yunus Emre Yunus bizim ilde Karaman'da kalmış Nice aşıkları var elinden kanmış Sevgi metaı hoşgoru miras kalmış Gonullerin eridir o Yunus Emre Mevlevi der sadıklar olmez hep diri Yunus Emre onca sadıklardan biri Aşıkların dovunur ane deli Yarenlerin guludur o Yunus Emre Sus Sızlanma (Gun Olur Elbet) Gun olur elbet doner bu carkı devran Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur gater duzer elbet bu kervan Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet elbet aşıklar varır yarine Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet şaşıklar gelir didar Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet dağılır kara bulutlar Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet yine yeşerir umutlar Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet dun bu gunden sorulur Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet Nizami alem kurulur Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Mihmanım Mihman Cihanı alemin darına geldim Uc gunluk viranda MihmanımMihman Lutfu keremine narına geldim Uc gunluk viranda Mihmanım Mihman Fani darı handa bir mihmaneyim Gonlumun elinden dost aneyim Malını neyleyim mulkun neyleyim Uc gunluk viranda Mihmanım Mihman Cihanı alemin seyrine durdum Rengarenk ruyasına nail oldum Evvelkilerden sordum soruşturdum Uc gunluk viranda Mihmanım Mihman Karamanoğlu Mehmet Bey Şanlı Turk ulusuna temsili lisan Hoşgorulu sadık dost o gonlu ruşan Anıtı var ustunde fermanı destan Ey şanlı Turk Karaman oğlu Mehmet bey Bundan geru an dergahda her yerde Hukmu fermanımız iyice biline Şu bizim Turkce latin alfabesinde Ey şanlı Turk Karaman oğlu Mehmet bey Sanmayın siz dostlar sadıkları olu Mehmet bey ulusumun goncası gulu Mevlevi der ki şad olsun ruhu gonlu Ey şanlı Turk Karaman oğlu Mehmet bey
Karaman Turkusu, Karaman yoresine ait Turkuler, Karamanın Turkuleri, En guzel Karaman Turkuleri Fırın Ustunde Fırın Fırın ustunde fırın Giden askerler durun şu gelen dayımın oğlu Altına sandalya koyun Dayımın oğluna vay Sarılsam boynuna vay Yanarım uğruna hey Donerim uğruna hey Fırın ustunde kurek Ne efilersin yurek Dayımın oğlu dururken El oğlu neme gerek Dayımın oğluna vay Sarılsam boynuna vay Yanarım uğruna hey Donerim uğruna hey Fırın ustunde bakır Yosmam gozlerin cakır O cakır gozlerine de Kurban olsun bu fakir Dayımın oğluna vay Sarılsam boynuna vay Yanarım uğruna hey Donerim uğruna hey Aslan Mustafa Kenardan geceyim (aman aman) Yol sizin olsun (bir danem aman) Ağular iceyim (aman aman) Bal sizin olsun (bir danem aman) Amanın gel gel aslan mustafam gel Haydi gel gel garip başlı yarim gel Bozkır dedikleri (aman aman) Buyuk kasaba (bir danem aman) Sevilen guzeller (aman aman) Gelmez hesaba (bir danem aman) Amanın gel gel aslan mustafam gel Haydi gel gel garip başlı yarim gel Yunus Emre Aramayın Yunus'u yadda yabanda Yunus Emre Larende'de Karaman'da Gonullerde zikierlerde dualarda Dervişlerin piridir o Yunus Emre Yunus Emredir dervişlerin er başı Cok kaynatmıştır tekkelerde nur aşı Balım Sultanın dost Tabtukun yoldaşı Aşıkların yaridir o Yunus Emre Yunus bizim ilde Karaman'da kalmış Nice aşıkları var elinden kanmış Sevgi metaı hoşgoru miras kalmış Gonullerin eridir o Yunus Emre Mevlevi der sadıklar olmez hep diri Yunus Emre onca sadıklardan biri Aşıkların dovunur ane deli Yarenlerin guludur o Yunus Emre Sus Sızlanma (Gun Olur Elbet) Gun olur elbet doner bu carkı devran Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur gater duzer elbet bu kervan Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet elbet aşıklar varır yarine Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet şaşıklar gelir didar Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet dağılır kara bulutlar Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet yine yeşerir umutlar Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet dun bu gunden sorulur Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Gun olur elbet Nizami alem kurulur Sızlanma deli gonlum sus sızlanma Mihmanım Mihman Cihanı alemin darına geldim Uc gunluk viranda MihmanımMihman Lutfu keremine narına geldim Uc gunluk viranda Mihmanım Mihman Fani darı handa bir mihmaneyim Gonlumun elinden dost aneyim Malını neyleyim mulkun neyleyim Uc gunluk viranda Mihmanım Mihman Cihanı alemin seyrine durdum Rengarenk ruyasına nail oldum Evvelkilerden sordum soruşturdum Uc gunluk viranda Mihmanım Mihman Karamanoğlu Mehmet Bey Şanlı Turk ulusuna temsili lisan Hoşgorulu sadık dost o gonlu ruşan Anıtı var ustunde fermanı destan Ey şanlı Turk Karaman oğlu Mehmet bey Bundan geru an dergahda her yerde Hukmu fermanımız iyice biline Şu bizim Turkce latin alfabesinde Ey şanlı Turk Karaman oğlu Mehmet bey Sanmayın siz dostlar sadıkları olu Mehmet bey ulusumun goncası gulu Mevlevi der ki şad olsun ruhu gonlu Ey şanlı Turk Karaman oğlu Mehmet bey