B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 3 Ara 2023 #1 Kırıkkale Turkuleri Kırıkkale Yoresine Ait Turkuler Kırıkkale Turku sozleri Ayrıldım Guler Miyim Ayrıldım guler miyim de Ayrılık diler miyim Katlime ferman olsa da Yar senden doner miyim Al atta yeşil kolan Bin de sahrayı dolan Benim gibi var m'ola da Yarinden mahrum olan Ayrıldım gulum senden de Dili bulbulum senden Olum ayırsın derken de Dirim ayrıldı senden Al atta yeşil kolan Bin de sahrayı dolan Benim gibi var m'ola da Yarinden mahrum olan Cekirgeyi Suruverdim Yazıya Cekirgeyi suruverdim yazıya Ot koymadı goyun ile guzuya Hoplayıver cekirgem Zıplayıver cekirgem Haydi de topal cekirgem Cekirgeyi suruverdim bayıra Mevlam bizi bu dertlerden kayıra Hoplayıver cekirgem Zıplayıver cekirgem Haydi de topal cekirgem Cekirgenin ayağında nalini Ben de sandım kaymakamın gelini Hoplayıver cekirgem Zıplayıver cekirgem Haydi de topal cekirgem Ela Gozlu Bir Durnaya Vurgunum Ela gozlu bir durnaya vurgunum Konuşmam gayrı iyi dargınım Kırıktır kollarım sana kırgınım Zaten yaralıydım oldurdun durnam Alayından donuşunden bilirim Ya seni alırım ya da olurum Verseler cenneti giremem sensiz Senin icin cehennemde kalırım Guvel ordek gibi sallar doşunu Guzel keklik gibi arar eşini Kotunun elinden kurtar başımı Zaten yaralıydım oldurdun durnam Abalıoğlu der ki ne cıkar ağızdan Kemanı kaşların ayrılmaz sazden Umudum kesilmiş gelinden kızdan Zaten yaralıydım oldurdun durnam Karaman'dan Gelir İken Karaman'dan gelir iken (Aman) ayağıma battı da diken (Yavrum ayağıma battı da diken) Bu ayrılık belimizi buken Aman suru suru surmeli kızlar Goğsu de capraz duğmeli kızlar Ben seni gorunce kemiklerim sızlar Karaman'dan ben gece gectim (Aman) soğuk sularını da ictim (Yavrum soğuk sularını da ictim) Ben o yarden vaz mı da gectim Aman suru suru surmeli kızlar Goğsu de capraz duğmeli kızlar Ben seni gorunce kemiklerim sızlar Vardım baktım yatmışımış (Aman) doşeklere batmışımış (Yavrum doşeklere batmışımış) İlk horozlar otmuşumuş Aman suru suru surmeli kızlar Goğsu de capraz duğmeli kızlar Ben seni gorunce kemiklerim sızlar
Kırıkkale Turkuleri Kırıkkale Yoresine Ait Turkuler Kırıkkale Turku sozleri Ayrıldım Guler Miyim Ayrıldım guler miyim de Ayrılık diler miyim Katlime ferman olsa da Yar senden doner miyim Al atta yeşil kolan Bin de sahrayı dolan Benim gibi var m'ola da Yarinden mahrum olan Ayrıldım gulum senden de Dili bulbulum senden Olum ayırsın derken de Dirim ayrıldı senden Al atta yeşil kolan Bin de sahrayı dolan Benim gibi var m'ola da Yarinden mahrum olan Cekirgeyi Suruverdim Yazıya Cekirgeyi suruverdim yazıya Ot koymadı goyun ile guzuya Hoplayıver cekirgem Zıplayıver cekirgem Haydi de topal cekirgem Cekirgeyi suruverdim bayıra Mevlam bizi bu dertlerden kayıra Hoplayıver cekirgem Zıplayıver cekirgem Haydi de topal cekirgem Cekirgenin ayağında nalini Ben de sandım kaymakamın gelini Hoplayıver cekirgem Zıplayıver cekirgem Haydi de topal cekirgem Ela Gozlu Bir Durnaya Vurgunum Ela gozlu bir durnaya vurgunum Konuşmam gayrı iyi dargınım Kırıktır kollarım sana kırgınım Zaten yaralıydım oldurdun durnam Alayından donuşunden bilirim Ya seni alırım ya da olurum Verseler cenneti giremem sensiz Senin icin cehennemde kalırım Guvel ordek gibi sallar doşunu Guzel keklik gibi arar eşini Kotunun elinden kurtar başımı Zaten yaralıydım oldurdun durnam Abalıoğlu der ki ne cıkar ağızdan Kemanı kaşların ayrılmaz sazden Umudum kesilmiş gelinden kızdan Zaten yaralıydım oldurdun durnam Karaman'dan Gelir İken Karaman'dan gelir iken (Aman) ayağıma battı da diken (Yavrum ayağıma battı da diken) Bu ayrılık belimizi buken Aman suru suru surmeli kızlar Goğsu de capraz duğmeli kızlar Ben seni gorunce kemiklerim sızlar Karaman'dan ben gece gectim (Aman) soğuk sularını da ictim (Yavrum soğuk sularını da ictim) Ben o yarden vaz mı da gectim Aman suru suru surmeli kızlar Goğsu de capraz duğmeli kızlar Ben seni gorunce kemiklerim sızlar Vardım baktım yatmışımış (Aman) doşeklere batmışımış (Yavrum doşeklere batmışımış) İlk horozlar otmuşumuş Aman suru suru surmeli kızlar Goğsu de capraz duğmeli kızlar Ben seni gorunce kemiklerim sızlar