B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Eyl 2024 #1 Sinop Yoresine ait turkuler Sinop yoresi turku sozleri Sinop Turkuleri Ak Bakraclar Susuz Galdı Ak bakraclar susuz galdı Buyuk evler ıssız kaldı Gız anası gızsız kaldı (hey anam) Oğlun guveyi olayı (hey anam) Gelin evine geleyi Atımın guyruğu duğum Yureğime vurdu duğun Ayrılık gunumuz bugun Oğlun guveyi olayı (hey anam) Gelin evine geleyi Guveyi bahcede gezer Sarığına guller dizer Guveyi gelinden guzel Oğlun guveyi olayı (hey anam) Gelin evine geleyi Ayancık Eymeleri Ayancık eymeleri Beğenmem deymeleri Yarim ceket diktirmiş Ben olsam duğmeleri Ak yemiş kara yemiş Dalları yere deymiş Guvey namaz kılarken Gelin tavuğu yemiş Bileğimde boncuklar Nazaradır nazara İkimizi koysunlar Bir daracık mezara Ben Giderim Batuma Ben Giderim Batuma Batumun Batağına Bahcenizden İceri Al Beni Otağına Nazlı Yarim Geldim Sana Fistanını Toplasana Kemenceler Calınıyor Bize Horun Oynasana Heyy Koşke Serdim Yatağı Gel Derdimin Ortağı Yataklar Diken Oldu Senden Ayrı Yatalı Bıldırcının Ucuyor Kanadını Acıyor Bıldır Ki Sevduceğim Bu Yıl Benden Kacıyor Buk Dibinde Yatarım Buk dibinde yatarım Beşli martin atarım Ayşe benim olursa Malakları satarım Ayşem Ayşem oldurdun beni Bir tomurcuk gul idim soldurdun beni Ayşe gider tarlaya Dal boyun suze suze İsa gider ardından Kahkulun duze duze Ayşem oldurdun beni Bir tomurcuk gul idim soldurdun beni Ayşem Ayşem hop deyvi Şalvarını toplayvi Mahkemeye varınca Kimim kimsem yok deyvi Ayşem oldurdun beni Bir tomurcuk gul idim soldurdun beni
Sinop Yoresine ait turkuler Sinop yoresi turku sozleri Sinop Turkuleri Ak Bakraclar Susuz Galdı Ak bakraclar susuz galdı Buyuk evler ıssız kaldı Gız anası gızsız kaldı (hey anam) Oğlun guveyi olayı (hey anam) Gelin evine geleyi Atımın guyruğu duğum Yureğime vurdu duğun Ayrılık gunumuz bugun Oğlun guveyi olayı (hey anam) Gelin evine geleyi Guveyi bahcede gezer Sarığına guller dizer Guveyi gelinden guzel Oğlun guveyi olayı (hey anam) Gelin evine geleyi Ayancık Eymeleri Ayancık eymeleri Beğenmem deymeleri Yarim ceket diktirmiş Ben olsam duğmeleri Ak yemiş kara yemiş Dalları yere deymiş Guvey namaz kılarken Gelin tavuğu yemiş Bileğimde boncuklar Nazaradır nazara İkimizi koysunlar Bir daracık mezara Ben Giderim Batuma Ben Giderim Batuma Batumun Batağına Bahcenizden İceri Al Beni Otağına Nazlı Yarim Geldim Sana Fistanını Toplasana Kemenceler Calınıyor Bize Horun Oynasana Heyy Koşke Serdim Yatağı Gel Derdimin Ortağı Yataklar Diken Oldu Senden Ayrı Yatalı Bıldırcının Ucuyor Kanadını Acıyor Bıldır Ki Sevduceğim Bu Yıl Benden Kacıyor Buk Dibinde Yatarım Buk dibinde yatarım Beşli martin atarım Ayşe benim olursa Malakları satarım Ayşem Ayşem oldurdun beni Bir tomurcuk gul idim soldurdun beni Ayşe gider tarlaya Dal boyun suze suze İsa gider ardından Kahkulun duze duze Ayşem oldurdun beni Bir tomurcuk gul idim soldurdun beni Ayşem Ayşem hop deyvi Şalvarını toplayvi Mahkemeye varınca Kimim kimsem yok deyvi Ayşem oldurdun beni Bir tomurcuk gul idim soldurdun beni