B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 22 Ara 2023 #1 En Guzel Tekirdağ Turkuleri Tekirdağ Turkuleri ince giyerim ince Pembe yakışır gence insan bir hoş oluyor Sevdiğini gorunce Ooo sen yana ben cama İkimizin resmini cıkarsınlar yan yana Derelerin cakılı Nerden aldın akılı Done done oynuyor Ağabeyimin cakırı Ooo sen yana ben cama İkimizin resmini cıkarsınlar yan yana BAĞA GİRDİM BAĞ BUDANMIŞ Bağa girdim bağ budanmış Bağa bulbul dadanmış Onbeş yaşında da Nazife de hanımım Kimlere aldanmış cıktım şarkoyun yoluna Sıra sıra zeytinler Onbeş yaşında da Nazife de hanımıma Yazık ettiler O tepeden bu tepeye Oyun olur mu? Onbeş yaşında da Nazife de hanımıma Doyum olur mu? CAVUŞ Gide gide gitmez oldu dizlerim Ağlamaktan gormez oldu gozlerim El oğluna gecmez oldu sozlerim Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem Gide gide iki balkon arası Yaktı beni kaşlarının karası Bilmem sevda bilmem bıcak yarası Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem Gide gide bir meşeye dayandım Dayandım da al kanlara boyandım Vurma cavuş ben dunyama doymadım Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem MANDALARI KARAMAN Mandaları karaman Kaybolursa aramam Ben bir esnaf kızıyım ciftcilere yaramam Of aman dağlar engine Ana baba dinleme git dengine Mandaları malaklı ceşmeleri yalaklı Tekirdağ'ın kızları Hepsi alma yanaklı Of aman dağlara bağlara Annem verse ben gitmem Yuz koyunlu ağalara Dere boyunda tutun Yaprağı butun butun O yar benim olmazsa Tekirdağ yansın butun Of aman yansın dağlar engine Analar kız doğuruyor Vermiyorlar dengine KEMALLER TURKUSU Boynumdaki Osmanlı Vuruyor dizlerime Bu sabah yari gordum Ne mutlu gozlerime Gumburdesin Kemallerin kuyusu Yarim guzel ayrılamam doğrusu Bir tane nişasta işittim yarim hasta Hasta mısın a yarim? Yazdırayım bir muska Gumburdesin Kemallerin kuyusu Yarim guzel ayrılamam doğrusu Masa ustunde koku Al şu mektubu oku Seni sevdim seveli Girmez gozume uyku Gumburdesin evimizin kuyusu Yarim guzel ayrılamam doğrusu
En Guzel Tekirdağ Turkuleri Tekirdağ Turkuleri ince giyerim ince Pembe yakışır gence insan bir hoş oluyor Sevdiğini gorunce Ooo sen yana ben cama İkimizin resmini cıkarsınlar yan yana Derelerin cakılı Nerden aldın akılı Done done oynuyor Ağabeyimin cakırı Ooo sen yana ben cama İkimizin resmini cıkarsınlar yan yana BAĞA GİRDİM BAĞ BUDANMIŞ Bağa girdim bağ budanmış Bağa bulbul dadanmış Onbeş yaşında da Nazife de hanımım Kimlere aldanmış cıktım şarkoyun yoluna Sıra sıra zeytinler Onbeş yaşında da Nazife de hanımıma Yazık ettiler O tepeden bu tepeye Oyun olur mu? Onbeş yaşında da Nazife de hanımıma Doyum olur mu? CAVUŞ Gide gide gitmez oldu dizlerim Ağlamaktan gormez oldu gozlerim El oğluna gecmez oldu sozlerim Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem Gide gide iki balkon arası Yaktı beni kaşlarının karası Bilmem sevda bilmem bıcak yarası Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem Gide gide bir meşeye dayandım Dayandım da al kanlara boyandım Vurma cavuş ben dunyama doymadım Beri gel a yarim beri gel ben adam yemem Ellerin yarine benim ol demem MANDALARI KARAMAN Mandaları karaman Kaybolursa aramam Ben bir esnaf kızıyım ciftcilere yaramam Of aman dağlar engine Ana baba dinleme git dengine Mandaları malaklı ceşmeleri yalaklı Tekirdağ'ın kızları Hepsi alma yanaklı Of aman dağlara bağlara Annem verse ben gitmem Yuz koyunlu ağalara Dere boyunda tutun Yaprağı butun butun O yar benim olmazsa Tekirdağ yansın butun Of aman yansın dağlar engine Analar kız doğuruyor Vermiyorlar dengine KEMALLER TURKUSU Boynumdaki Osmanlı Vuruyor dizlerime Bu sabah yari gordum Ne mutlu gozlerime Gumburdesin Kemallerin kuyusu Yarim guzel ayrılamam doğrusu Bir tane nişasta işittim yarim hasta Hasta mısın a yarim? Yazdırayım bir muska Gumburdesin Kemallerin kuyusu Yarim guzel ayrılamam doğrusu Masa ustunde koku Al şu mektubu oku Seni sevdim seveli Girmez gozume uyku Gumburdesin evimizin kuyusu Yarim guzel ayrılamam doğrusu