Son Konu

En kolay örgü bere nasıl yapılır? Basamak örgüsünden bere yapımı

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kolay_basamak_bere_nasil_yapilir_ponponlu_bere_nasil_yapilir_1601368957_1804.jpg

Soğuk havaların sevilen aksesuar ve eşyalarından biri olan bereler, birbirinden farklı renk ve modelleri ile oldukça dikkat çekiyor. Hiç örgü örmeyi bilmeyenlerin bile kolaylıkla yapabileceği basamak bere modelini en basit anlatımıyla sizler için açıkladık. Basamak bere modeli olan sonbahar beresini kadın ve erkek şeklinde özel olarak örebilirsiniz. Peki, kolay basamak bere nasıl örülür? İşte, yanıtlar...

Rüzgarlı havalarda, başınızı ve kulaklarınızı esintiden korumak için bazı tedbirler alınmaktadır. Bunların başında en belirgin ve temel eşya bereler gelmektedir. Bere sadece kış aylarında kullanılmak yerine sonbahar mevsiminde de tercih edilmektedir.  Kış aylarının trendi olarak sıklıkla vitrinlerde karşınıza çıkacak olan modeller arasında tabii ki örgü desenleri yer alacak. Hastalığı önlemek veya aksesuar amaçlı kullanılan bereler kıyafetle kombin olduğu kadar sağlığınız için de önemli bir eşyadır. Mankenlerin üzerinde durduğu zaman bile alma isteği uyandıracak olan örgü bere ve atkılar, sezonun rağbet gören modelleri olacağı için fiyatı biraz yüksek gelebilir. Pratik basamak bere örülüşü nasıldır? Nasıl pratik ve kolay yoldan basamak beresi nasıl örülür? İşte, basamak bere yapımının pratik aşamaları...



7H37w_1601212285_2377.jpg

KOLAY BASAMAK BERE NASIL YAPILIR?

⇒ Malzemeler:

- Kartopu Baby One Tarçın (K1833) renk el örgü ipi
- 3.5 mm tığ
- 5 mm tığ
- Ponpon

⇒ Yapılışı:

1) 3.5 mm tığ ile 12 zincir çekelim. Bir geriden itibaren her yuvaya sık iğne yapalım. 1 zincir çekip geri dönerek her yuvayı sık iğne yapalım. Bu şekilde baş çevresi genişliğinde örelim. Yaklaşık 35 40 santim civarı örebilirsiniz.

2) Başlangıç kısmı ile bitiş kısmını üst üste tutup dikerek veya sık iğne yaparak birleştirelim. Artık beremizin üst kısmına geçmiş oluyoruz.

3) Görebildiğimiz her yuvaya sık iğne yapalım başlangıçla birleştirelim.

Sık iğne sayısının 3’ün katı olmasına dikkat edelim. Artık modelimize geçiyoruz.

5 mm tığ kullanarak devam edelim.

dUd30_1601212252_1644.jpg

4) Aynı yuvaya yarım trabzan, ikili trabzan yapalım. 2 yuva atlayalım diğerine sık iğneyle tutunalım. Aynı yuvaya yarım trabzan ve ikili trabzan yapalım. 2 yuva atlayıp diğerine sık iğne ile tutunalım. Sırayı tamamlayalım.

5) Sonraki sırada sık iğneyle tutunduğumuz yerlere tutunup aynı yere yarım trabzan ve ikili trabzan yapalım. Bu şekilde sırayı tamamlayalım.

6) 18 cm olunca kesmelere geçelim. Trabzan ve yarım trabzanların tepesine trabzan yaparak beraber örelim Bu şekilde kesmiş oluyoruz.

7) Sonraki sırada her iki ilmeği trabzan yaparak beraber örüp keselim.

8) İpi uzun bırakıp ilmeklerin içinden geçirelim ve sıkıştıralım. Ponpon takalım.

İşte bu kadar...
 
Üst Alt