habercibotu
Yeni Üye
Gebe kalamayan kadınlar tüp bebek tedavisi ile anne olmak istemektedirler. Ancak her tüp bebek tedavisi olan kadın gebe kalacak diye bir durum söz konusu değildir. Tüp bebek tedavisi ilk denemede çocuk gebe kalma hayalleri zaman zaman başarısızlıkla sonuçlanmakta ve bu süreç kadın yorabilmektedir. Yeniden deneme yapmak için tedaviye uzun bir ara vermek yanlış olur. Çünkü hastanın yaşı arttıkça yumurtada da genetik bozulmalar hatta hatta yumurta üretimi bile durabilir. Bu sebeple denemeler arasında psikoloji göz önünde bulundurularak 1 ay olması yeterlidir. Vücut için bu ara yeterli olup, uzmanlar tarafından kadının ruhsal durumu önem arz etmektedir. En sık görülen tüp bebek başarısızlığı sebepleri nelerdir, sorusunun cevabı olarak, kötü embriyo transferi, embriyonun ortamda uygun olmaması, rahimde yapışıklık, miyom, çikolata kisti gibi durumlar, dışarıdan verilen ilacın hastanın durumuna uygunsuzluğu gibi nedenler sayılabilir.
Başarısız Tüp Bebek Denemesi Nedenleri ve Sonrası
Her zaman başarı elde edebilmek mümkün değildir. Anne adayının yaşı tüp bebek tedavisinde en önemli etkendir. Çünkü kadın yaşı arttıkça başarı oranı düşer. Bu sebeple yaşı yüksek olan kadının yumurta kalitesinde de bozulmalar başladığı için zaten embriyo oluşumunda sorunlar yaşanır. Sebebi bilinmeyen kısırlık durumları dâhil deneme tekrar yapılmalıdır. Daha dikkatli araştırma sonrasında bir sonraki denemede başarı oranı yükseltmek mümkündür.
En Sık Görülen Tüp Bebek Başarısızlığı Sebepleri Nelerdir?
Kadındaki rahim bozuklukları ve hastalıkları tüp bebek başarısızlığında önemli etkenlerden biri olarak gösterilir. Bu nedenle uzman tarafından tüm detaylar göz önüne getirilerek araştırmaların yapılması gerekmektedir. Özellikle miyom ve çikolata kistleri genç kadınlarda bile çok sık görülmektedir. Bu da gebeliği engelleyici nedenler arasındadır. Başarısız tüp bebek denemelerinin devamlı yaşanmaması için hastalara belli bir tedavi yöntemine bağlı kalarak hareket edilmesi yanlış olur. Her hastanın tedavi yöntemi farklı olmakla birlikte başarısızlıkla sonuçlanan bir yöntemde de değişiklikliler yapılması kadar olağan bir durum yoktur.
- Tekrarlanan tüp bebek denemeleri ruhsal açıdan başta kadını en olumsuz hali ile etkiler.
- 40 yaşından fazla hastalarda tüp bebek denemelerine çok fazla ara verilmemelidir.
- Gebelik elde edilemeyen durumlarda kaliteli embriyo 5.güne kadar bekletilip transferi gerçekleştirilebilir. Bu süre içerisinde yaşayan embriyo ile gebelik elde edilme şansı daha fazladır.