Ender Sarac astım rahatsızlığı ile olarak akciğerlerdeki hava yollarının (bronşların) daralmasından kaynaklandığını, bunlara sebep olarak kıl, toz, yumurta, sut, aspirin ve cicek tozu astım rahatsızlığına sebep olabileceğini belirtti Bronşiyal astımın ise en belirgin ozelliğinin balgam cıkarma ve hırıltı oksuruk olduğunu belirtti Ender Sarac astım tedavisi icin oncelikli olarak hastanın yapması gerekenlerin sigarayı bırakmalı, kilo alımından kacınılmalı, stres ve uzuntuden mumkun olduğunda uzak durmalıdır
Ender Sarac astım tedavisi icin bitkisel cozumlerinde hastalığın tedavisinde etkili olduğunu ve birkac bitkisel cozun onerisi sunmuştur
İşte Ender Sarac tan Astım icin Şifalı Bitki Onerileri
Adacayı ; astım hastaları icin oldukca faydalıdır 1 tatlı kaşığı yaprağı 1 bardak kaynar suyun icine koyup demleyin Kaynama işlemini 2 dakikadan uzun tutmayın ve 10 dakika kadar demleyip suzdukten sonra gunde 2 yada 3 bardak icilmelidir
Akasya yaprağı ; yarım litre suyun icine 10 ila 15 gram arası akasya yaprağı veya akasya ciceği ekleyip kaynatın, sabah ve akşam olmak uzere gunde 2 defa icilmelidir
Anason ; anason astım ve nefes darlığı icin oldukca faydalıdır Anason tohumunu cay gibi demleyip gunde 23 defa icilmelidir
Soğan ; soğan astım ve solunum yolları tedavisi icin oldukca faydalıdır Astım tedavisi icin gun icinde bol miktarda soğan tuketimine ozen gosterin Kuru soğanı bal ile karıştırıp ta tuketebilirsiniz