Y yasuo Yeni Üye Katılım 14 Şub 2021 Mesajlar 84,876 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 36 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Ara 2023 #1 Enfes Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin 1,5 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı damla çikolata Enfes Kurabiye Tanımı Yapılışı Öncelikle yoğurma kabına 125 gram margarin 1. 5 çay bardağı şekeri, nişastayı, vanilini, kabartma tozunu, tuzu ve yumurtayı ekleyerek yoğuruyoruz. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyip yoğurma ya devam ediyoruz. Ceviz ve damla çikolatayı da ekleyip yine yoğuruyoruz. Ben küçük tercih ettim lakin ceviz büyüklü de modüller koparıp yağlı kağıdın üzerine top top koyalım . Evvelce ısıtılmış fırında 170 derece kurabiye mızı koyalım . 10 dakika pişsin sonrasında bardağın gerisiyle bastırıp bir 15 -20 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu kadar kolay ve hoş şimdiden afiyet olsun ❤.
Enfes Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin 1,5 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı damla çikolata Enfes Kurabiye Tanımı Yapılışı Öncelikle yoğurma kabına 125 gram margarin 1. 5 çay bardağı şekeri, nişastayı, vanilini, kabartma tozunu, tuzu ve yumurtayı ekleyerek yoğuruyoruz. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyip yoğurma ya devam ediyoruz. Ceviz ve damla çikolatayı da ekleyip yine yoğuruyoruz. Ben küçük tercih ettim lakin ceviz büyüklü de modüller koparıp yağlı kağıdın üzerine top top koyalım . Evvelce ısıtılmış fırında 170 derece kurabiye mızı koyalım . 10 dakika pişsin sonrasında bardağın gerisiyle bastırıp bir 15 -20 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu kadar kolay ve hoş şimdiden afiyet olsun ❤.