elektronikci
Yeni Üye
Enfes Tekirdağ Köftesi Ve Piyaz Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
- 250 gram yağlı dana kıyma(yada elinizde varsa dana kuzu karışık çok daha lezzetli olur)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş orta boyutta sarımsak(rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- 2 adet dövülmüş etimek(ya da 1, yemek kaşığı galeta unu)
- 1 silme yemek kaşığı ince irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ(kızartmak için)ben ızgaraya yağ sürerek ya da fırında tercih ediyorum gayet lezzetli oluyor)
- 200 gram haşlanmış fasulye
- 1 kırmızı soğan(piyazlık doğranmış ve tuzla yoğurarak öldürülmüş)
- 1 çay kaşığı tuz(soğan için)
- Yarım demet maydanoz(ince doğranmış)
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı sirke(arzu edilirse sirke yerine limon ya da ikisi birlikte tercih edilebilir)
- Tuz
- Pulbiber
Enfes Tekirdağ Köftesi Ve Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymamıza harçlarını ekleyip 15 dk kadar arada elimiz suyla ıslatarak iyice yoğuruyoruz.
- Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında zamanımız varsa 1 gece bekletiyoruz.
- Zamanınız yoksa 1-2 saat bekletin. Ama bekleme süresi lezzetin artması için önemli.
- Köftelere uzun ince Tekirdağ köftesi gibi serçe parmak şeklinde şeklini veriyoruz.
- Tavamıza yağımızı alıp kızdırıyor ve köftelerimizi önlü arkalı çevirerek pişiriyoruz.
- Izgaranız varsa ızgarayı az yağlayarak ızgarada ya da önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tepsiye yağlı kağıt serip pişirebiliriz. Ben denedim gayet güzel oluyor.
- Piyazımız için soğanımızı doğrayıp tuz ile yoğurarak öldürüyoruz.
- Haşlanmış fasulyemizi geniş derin bir kaseye alıp soğan ve ince doğranmış maydanozu ekliyoruz.
- En son zeytinyağ,sirke,tuz ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.