engelli çocukların özel eğitim görmeleri için destek verelim Birgün sizinde böyle bir duruma düşmemeniz ümidiyle… Tepkimi göstermezsek sonradan tutuşmak bir işe yaramaz biliyoruz… Arkadaşlar, Lütfen 1 dakikanızı ayırın! 5378 sayılı kanun ile, özel eğitime gereksinim duyan engelli çocukların özel eğitim kurumlarında eğitim görmeleri, evlerinden çıkıp sosyalleşmeleri, yaşamlarını kolaylaştıracak data ve beceriler elde etmeleri ve ailelerin omuzlarındaki sorumluluğun bir tutam olsun devlet tarafından yüklenilmesi sağlanmıştır Ne var ki, yüz bini aşkın çocuğun eğitimini ilgilendiren bu düzenleme, mali siklet getiriyor (sosyal devlet nedir?!) ve kanunsuzluk yapılıyor (kanunsuzluk yapılıyor diye gümrükler, hastaneler kapatılıyor mu?!) gerekçeleriyle bugünlerde iptal edilmek istenmektedir Öneriyle, çocuklarımızın, yaşamları boyunca sadece 1 (bir) sene eğitim almaları öngörülmektedir! Sizden ricamız, aşağıdaki metni ilgili kurumlara email ve faks ile göndermenizdir Bu sayede ilgililerin konu hakkında düzenleme yapmasını ve yaşanan mağduriyetin giderilmesini karşılamak istiyoruz Mağdur arkadaşlarımızla dayanışmaya ziyafet ediyoruz Gönderilecek adresler: emailbimer@basbakanlikgovtremail, emailihb@basbakanlikgovtremail, emailinshkkom@tbmmgovtremail, emailbilgiedinme@mebgovtremail, emailorgm@mebgovtremail, emailbilgiedinme@ozidagovtremail, emailhalklailiskiler@chporgtremail, emailbilgi@mhporgtremail, emailinfo@dtporgtremail Form doldurulması gereken adresler: http:wwwmaliyegovtrbasinhlkbesbesKisiasp AKİM Gönderilecek Faks numaraları: 0312 425 13 75 (Başbakanlık Irtibat Merkezi ) 0312 430 43 97 (Başbakanlık İnsan Hakları Merkezi) 0312 420 53 94 (TBMM İnsan Haklarını Inceleme Komisyonu) 0312 425 78 16 (Maliye Bakanlığı) 0312 213 13 56 (Ulusal Eğitim Bakanlığı) 0312 204 50 20 (Yargı ve Yeniden Yapılanma Partisi) 0312 207 40 00 (Cumhuriyet Millet Partisi) 0312 473 15 44 (Milliyetçi Hareket Partisi) 0312 285 18 19 (Demokratik Toplum Partisi) Gönderilecek metin: İlgili makama, 5378 sayılı kanun ile, özel eğitime ihtiyaç duyan engelli çocukların özel eğitim kurumlarında eğitim görmeleri, evlerinden çıkıp sosyalleşmeleri, yaşamlarını kolaylaştıracak data ve beceriler elde etmeleri ve ailelerin omuzlarındaki sorumluluğun bir tutam olsun devlet göre yüklenilmesi sağlanmıştır Ne var ama, yüz bini aşkın çocuğun eğitimini ilgilendiren bu düzenleme, finansal yük getiriyor (sosyal devlet nedir?!) ve kanunsuzluk yapılıyor (kanunsuzluk yapılıyor diye gümrükler, hastaneler kapatılıyor mu?!) gerekçeleriyle bugünlerde iptal edilmek istenmektedir Öneriyle, çocuklarımızın, yaşamları boyunca yalnızca 1 (bir) sene eğitim almaları öngörülmektedir! 11 takvim zorunlu eğitimi olan, Haydi çocuklarkızlar okulagibi sloganlarla kampanyalar düzenlenen, her sene şu dek yeni mektepderslik açıyoruzdenilerek iftiharla her yerinde doruk gösterilen Türkiye Cumhuriyeti’nde, özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızın eğitim haklarının yaşamları her tarafında yalnızca 1 (bir) yıl ile sınırlandırılmak istenmesi ne milletlerarası sözleşmelerle, ne Avrupa Birliği standartlarıyla, ne anayasa ile ve ne de vicdan ile bağdaşır Bizler, vicdanı olan milyonlar, Hükümet'ten ve Meclis'ten şunları istek ediyoruz: 1 Bu ayrımcı öneri bir an önce Meclis gündeminden düşürülmelidir, 2 Varolan aylık 6 ila 10 seans eğitim süresi Avrupa Birliği standartlarına yükseltilmelidir, 3 Altında imzamız bulunup, yürürlüğe girmesi için Meclis gündeminde sıra bekleyen Engellilerin Haklarına İlişkin Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin eğitim ile ilgili aşağıdaki maddesi bir lahza önce –ve bütünüyle hayata geçirilmelidir Yaşamı kârzarar bilançosu gibi algılamayan, başkalarının çektiği sıkıntıları kendisine dert edinen, başkaları için sorumluluk hisseden, bu ülkede yaşamış cümbür cemaat için eşdeğer eğitim ve yaşam istek eden vicdan sahibi insanların (Başbakanıyla, bakanıyla, milletvekiliyle, bürokratıyla, gazetecisiyle, annesiylebabasıylaabisiyle bütün insanların) bu sese kulak vereceğini umuyoruz; bunu bekliyoruz Arz ederim Adınız Soyadınız TC Kimlik numaranız Adresiniz