*25 kilo erik
*2 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*1 yemek yemek kaşığı limon suyu
Erik Marmelatı Tarifi Yapılışı Merhaba şimdi bütün zamanı tatlı mı tatlı erik marmelatı yapma vakti
Eriklerimizi bol suda yıkayalım süzgeçe alalım Ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkartalım ve büyük çelik tenceremize bütün erikleri alalım 2 su bardağı suyu ekleyip ocağımıza koyalım, adamakıllı eriyene dek pişirelim, yaklaşık 25 30 dakika
Erikler ayrıntılarıyla eridiğinde yerinde bir kap alıp sıcağıyla tel süzgeçimizden geçirmeye başlayalım , ben patates ezeceğiyle süzgeçten geçirdim fazla rahat oldu daha sonra tahta kaşığın sırtıyla ezmeye devam ettim tamamen posası kalana dek işlemi devam ettirdim
Süzme işlemimiz bitince marmelatımızı tekrar tenceremize alalım, hafif kaynamaya başlayınca 3 su bardağı şekeri ek edelim bu arada şeker miktarını kendiniz ayarlayın, bir takım eriklerde tatlılık farkı olabiliyor, benim eriklerim fazla tatlıydı 3 su bardağı şeker yeterli geldi 30 dakika kaynatalım, ocaktan almadan 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocakta alalım, sıcak sıcak şişelere koyup vakumlayalım ve ters çevirerek soğumaya bırakalım Soğuduktan sonradan kilerinize kaldırabilirsiniz Umarım beğenirsiniz, sevgiler…