Bayanlar için saçları çok kıymetlidir. Kuaförde saatlerce vakit harcamak onlar için bir çeşit terapi üzeredir. Saçları için sayısız bakım eseri kullanırlar, bazen de doğal maskeler denerler. Pekala ya erkekler? Erkekler saçlarına hangi bakımları yapıp, hangi eserleri kullanmalı? İşte tüm bunların karşılığını sizlere açıklıyoruz.
“Önerdiğimiz eserleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki temaslardan gelir elde edebilir.”
1. Erkekler şampuan konusunda bayanlara oranla daha şanslılar. Piyasadaki birçok şampuan erkek saç bakımı için uygun.
Erkeklerin saçları genel olarak yağlanmaya meyilli olsa da saçları kısa olduğu için her gün yıkamaya uygun. Kullanacakları gündelik maskelerle bu yağlanmanın önüne geçebilirler.
2. Erkekler saç şekillendirmek için jöle ve briyantin kullandıkları için saçlarında görülen kepeklenmeden şikayet ederler.
Bunun önüne geçmek istiyorsanız şekillendirmeye yarayan eserleri kullandığınızda gün sonunda mutlaka doğal içerikli şampuanlar ilesaçlarınızdan arındırmalısınız.
3. Üstelik şekillendirici olarak kullanılan jöle, briyantin vb. eserler uzun kullanımda saçlarınızı çok kimyasala maruz bıraktığından dökülmelere neden olabilir.
Tabi saçınızda kalıntı bırakan, saç tabanlarınızı tıkayan ve bakım yapmayan bu eserleri kullanmak istiyorsanız tercih sizin. Bizim teklifimiz bu tip eserleri kullanmayı bırakıp daha doğal içerikli, birebir vakitte saça bakım yapan saç şekillendiricileri kullanmanız.
4. Şampuanı birinci evvel başa mı yoksa ele mi dökersiniz ?
Yanıtınız başıma dökerim ise maalesef yanlış yapıyorsunuz. Zira direkt olarak saça dökülen şampuan tek bir bölgede birikim yapıp saç derinizde tortulanmalara neden olacaktır. Bu durum saç sıhhatiniz için kahır yaratacaktır.
5. Saç dökülmelerine karşı saç köklerinizi besleyin, yalnızca dıştan değil içten bakım yapın.
Saçı yalnızca dıştan değil içten de beslememiz gerekiyor. Uzmanlar saç sıhhati için proteince varlıklı yiyecekleri ve B vitamini açısından varlıklı olan yumurtayı öneriyor. Ek olarak saç sıhhati açısından tesiri kanıtlanmış demir ve çinkoyu da besin desteği olarak kullanabilirsiniz.
6. Saç derinize hassas davranın.
Sık sık şampuanlamak, daima boyatmak, ıslakken taramak saçlara ve deriye ziyan verebilir. Ayrıyeten saç kurutma makinenizi kesinlikle soğuk hava ayarında kullanmaya ihtimam gösterin.
Saçınıza ziyan vermeden kurutmanızı sağlayacak saç kurutma makineleri için burayabakabilirsiniz.
7. Uykuya daha fazla vakit ayırın.
Yapılan birçok araştırma uyku düzensizliklerinin saç dökülmesini büyük ölçüde tetiklediğini göstermiş. Uyku sürecinde beden kendini yeniler. Bağışıklık sistemi ve hormon istikrarı için uykunuzun tertibi büyük kıymet taşır.
8. Dökülmenin önüne geçmek için doğal içerikli serum ve tonikler kullanabilirsiniz.
Doğal içerikli saç serumları ve tonikleri saç köklerinizi besleyip, bakım yaparak güçlenmesine yardımcı olurlar.
9. Şayet saçlarınızı uzun kullanmak isterseniz saçlarınızı iki ayda bir uçlardan kestirmelisiniz.
10. Şayet kuru saçlarınızdan şikayetçiyseniz saçınıza avokado yağı, zeytinyağı ve bal içeren doğal maskelerden yapabilirsiniz.
Avokado yağının saç konusundaki faydaları say say bitmez. Saçlarınıza ağır bir nem verirken birebir vakitte hacimli görünmesine yardımcı olur. Saç tellerinizi kalınlaştırarak daha süratli uzamasını sağlaması da uğraşı. Bu mucize yağa zeytinyağı ve bal da eklenince harika bir bakım maskesi elde etmiş olursunuz.
11. Saçınıza hindistan cevizi yağı ve aloe vera ile de bakım yapabilirsiniz. Bu iki mucize eser saçları hem besliyor hem de canlılık kazandırıyor.
Hindistan cevizi yağı saç derisini besleyerek saçı kepeklerden arındırır. Saçları kırılmalara karşı daha güçlü hale getirir ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saçlara parlak bir görünüm kazandırır.
Aloe vera ise saçtaki tahrişi azaltır ve saçı besleyip güçlendirir.
12. Saç derisine masajı yapmak kan deveranını arttırır. Nizamlı yapıldığında ise saç köklerinin güçlenmesine sağlar.
Buraya tıklayarak masaj yapmanızda size yardımcı olacak pratik aletlere ulaşabilirsiniz.
13. Tabi en değerlisi gerilimden uzak durun.
Gerilim her şeyin tetikleyicisi o denli değil mi? Gerilimi kendimizden ne kadar uzak tutarsak o kadar yeterli. Hayatta her şeyin bir tahlili var sonuçta kâfi ki sıhhatimiz yerinde olsun.