Senaryo boyunca odul avcısı IG88, Prens Xior ve Amiral Thrawn gibi daha onceki Star Wars oyunlarından ve kitaplarından tanıdığımız karakterlerle de karşılaşıyoruz Tabi bu oyunla birlikte tanıdığımız Silri ve Tyber Zann'ın sağ kolu Urai Fenn gibi yeni karakterler de var Başta Tyber Zann olmak uzere hepsi de Star Wars evreni icerisine oldukca iyi bir şekilde yedirilmişler ve hepsinin de ayrı bir hayat hikayesi var Benim Star Wars'da en cok sevdiğim ozelliklerin başında da bu gelir İster yeni yaratılan bir karakter olsun, ister eski bir karakter olsun evrenin icerisine oyle yedirilir ki sanki insana onceden beri tanıyormuşsunuz izlenimini yaratır Neyse oyuna donecek olursak, birbirinden guzel gorevler iceren bu oyunun bana gore en buyuk eksisi senaryonun oynanış suresi oldu Tabiri yerindeyse oyuna başladığım gun oyunu bitirmem bir oldu Senaryo yaklaşık 10 saat gibi kısa bir sure icerisinde bitiyor ve tadı damağınızda kalıyor Ayrıca hikayenin sonu oyle acık noktalar bırakarak bitiyor ki ikinci bir genişleme paketinin yolda olduğunu tahmin etmek hic de zor değil Tabi buna diyecek birşey yok tum Star Wars hayranları gibi ikinci bir genişleme cıksa da zaten alacağız ama yine de oyun biraz daha uzun olsaydı demeden edemiyor insan
Şunu rahatlıkla soyleyebilirim ki Konsorsiyum oyundaki en guclu ırk olmuş Birimleri arasında The Phantom Menace filmde gorduğumuz Droideka'lar (oyunda en sevdiğim birim oldu, hem cok gucluler hem de oldukca hızlılar) , Return of the Jedi ve Jedi Knights serisinden tanıyacağınız Rancor'lar ve uzaktan bomba atan Ewok Handler'lar var Uzay birimlerine gececek olursam, Konsorsiyum burada da oldukca guclu birliklere sahip, hatta sıkı durun, birimler arasında 11 tane Star Destroyer buyukluğunde filmlerden gorup hayran kaldığınız Super Star Destroyer da bulunuyor Bu gemiyi eğer yapabilirseniz kazanmamanız icin hicbir neden kalmıyor, şunu rahatlıkla soylebilirim ki bu gemi oyun ekranının yarısını kaplıyor Skirmish modunda eğer Konsorsiyum'a karşı oynuyorsanız vay halinize, gercekten de insanı oldukca zorluyorlar
Genişleme paketi ile eski ırklara da bircok yeni birim ve ozellik eklenmiş Ornek vermek gerekirse, artık tum ırklar yorungesel bombalama yapabiliyorlar, bu bombalama bana C&C oyunlarındaki super silahları hatırlattı Asiler'de ise BWing, Luke Skywalker ve Yoda gibi yeni birimler bulunuyor Evet, Yoda da bulunuyor oyunda, savaşmasını ise cok guzel bir şekilde yapmışlar İmparatorluğa ise TIE Interceptor'lar ve Dark Trooper'lar ekleniyor Ayrıca yer savaşlarında sığınak yapıp icine askerlerimizi yerleştirebiliyoruz Oyuna yapabileceğimiz ozel taşıma aracları da eklenmiş, bu aracları istersek yuruyen sığınaklar, istersek de yuruyen bir savunma aracı haline getirebiliyoruz En cok hoşuma giden ozellik ise kahramanlarımızın ozel gucleri artık otomatiğe alınabiliyor, boylece savaşırken bir de onların ozel gucleri ile uğraşmak zorunda kalmıyoruz Irklar arası denge ise pakette oldukca iyi sağlanmış (Tabi ben yine de oyunun 11 yamasını kurmanızı şiddetle tavsiye ediyorum), bu da yer savaşlarını oldukca eğlenceli bir hale getiriyor İlk oyunda bir ATST sıradan piyadeleri dort veya beş vuruştan sonra anca oldururdu, şimdi ise bir, bilemediniz iki vuruştan sonra olduruyor Ayrıca yer haritalarının daha ozenli ve dolu bir şekilde hazırlanması da oyunun artılarından Uzay savaşları ise aşağı yukarı ilk oyunla aynı, zaten ilk oyunun uzay savaşları oldukca iyi ve eğlenceli, eklenen birimlerle daha da ceşitlilik sağlanmış Tum bunları Galaktik Senaryo'da gorebiliyorsunuz Oyunun 3 ırkından birisini secip teker teker gezegenleri ele gecirmeye başlıyorsunuz, oyunda 3 ırkın olması da Galaktik Senaryo'yu oldukca cekici bir hale getiriyor Galaktik Senaryo ilk oyunun ana senaryosunu oynamaktan cok daha eğlenceli olmuş