M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 24 Ocak 2024 #1 Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo kuzu kuş başı et (tercihen dana kuşbaşı kullanılabilir) Sıvı yağ (Et yağsızsa yarım çay bardağı) Eğer etimizin yağı varsa 3 yemek kaşığı yeterli 4 adet domates 4 adet yeşil biber 4 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Kekik Toz kırmızı biber (ben birazda köri baharatını kullandım) Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle etimizi sıcak olan tavamıza atıyoruz. 20 dk yakın zaten suyunu çekmesini bekliyoruz. (kısık ateşte pişirin). Daha sonra yağı ekliyoruz kavrulması için bırakıyoruz. Ara orta karıştıralım yapışma olmasın. Baharatlarını ekleyelim akabinde soğan ve biberi ekliyoruz. Etin pişmesine ve soğan biberin ölmesiyle birlikte domatesini ve tuzunu ekleyelim. 5 dk daha kavrulmasıyla birlikte ocağı kapatabiliriz. 5 dk kadar etimizi dinlendirelim daha sonra yiyebilirsiniz.“””afiyet olsun”” Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo kuzu kuş başı et (tercihen dana kuşbaşı kullanılabilir) Sıvı yağ (Et yağsızsa yarım çay bardağı) Eğer etimizin yağı varsa 3 yemek kaşığı yeterli 4 adet domates 4 adet yeşil biber 4 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Kekik Toz kırmızı biber (ben birazda köri baharatını kullandım) Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle etimizi sıcak olan tavamıza atıyoruz. 20 dk yakın zaten suyunu çekmesini bekliyoruz. (kısık ateşte pişirin). Daha sonra yağı ekliyoruz kavrulması için bırakıyoruz. Ara orta karıştıralım yapışma olmasın. Baharatlarını ekleyelim akabinde soğan ve biberi ekliyoruz. Etin pişmesine ve soğan biberin ölmesiyle birlikte domatesini ve tuzunu ekleyelim. 5 dk daha kavrulmasıyla birlikte ocağı kapatabiliriz. 5 dk kadar etimizi dinlendirelim daha sonra yiyebilirsiniz.“””afiyet olsun”” Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı