Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza hayli yararlıdır. Et yemeyen kişilerde oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan dolayı ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan kimi malumatlar ve et ariliği halk arasında konuşulan ve yanlışsız olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Pekala, et hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Et nasıl yıkanmalıdır? İşte, karşılıklar...
Kırmızı et, kıymetli bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Et ve et ürünleri; tiamin, riboflavin, niasin, biotin, B6, B12, pantotenik asit, folasin üzere B kompleksvitaminler için kıymetli bir kaynak olup demir, çinko, manganez için de gerekli bir besindir. Vücudun et depolaması kemik gelişimine ve kansızlığa karşı dirence yeterli gelmektedir. Pekala vitamin deposu et nasıl temizlenmelidir? Et hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Halk arasında akıllıca olduğu bilinen yanlışlar nelerdir? İşte, et hakkında bilinmesi gerekenler...
ET NASIL TEMİZLENİR?
Halk arasında et katiyen yıkanmamalıdır dense de bu malumat büsbütün yanlıştır. Et kesildikten çabucak sonra yıkanmalıdır. Nedeni; hayvanın etinden dışarıya akıllıca bir ısı aktarımı vardır buda suyun üzerinde kalmasını köstekler. Lakin meskene gelmiş eti yıkamak külliyen yanlıştır ve üzerinde süratli bir formda mikro organizma üremesine neden olmaktadır.
ETE TUZ ATILIR MI?
Yanlış bilinen doğrular arasında ete tuz atılıp atılmaması vardır. Ete tuz atılmalıdır. Izgara yada tava yaptığınız eti ocağa koyunuz. Tuz etin üzerinde bir set oluşturarak etin suyunun çıkmasını engelleyecektir buda hem tüm tadı olan suyunun içinde kalmasını hem de yumuşak pişmesini sağlayacaktır. Bu yüzden ızgara ve tava etler kesinlikle kaya tuzu ile tuzlanmalıdır.
ET TAM PİŞİRİLİR Mİ?
Eti tam pişirirseniz vitaminlerini öldürmüş olursunuz. Etin içi hafif pembe kalırsa vitaminleri de açığa çıkacaktır. Çok yeterli pişirdiğiniz et bilinen bilakis sıfır vitamindir.