Son Konu

Etkileyici Profil Sozleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
guzel Etkileyici Profil Sozleri
Etkileyici Profil yazıları

1 Şikayetci olup ağladığım nice gunler oldu Zaman geldi ki, ağladığım gunlere ağladımHazreti EbU Bekir Radıyallahu anh

2 İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız Hazreti Omer Radıyallahu anh

3 Kişiye imandan sonra verilen şeylerin en hayırlısı saliha kadındır Hazreti Omer Radıyallahu anh

4 Gozu haramdan korumak ne guzel şehvet perdesidir Hazreti Osman Radıyallahu anh

5 LuzUmsuz şeylerin peşinden koşan, luzUmlu şeyleri kacırır Hazreti Ali Radıyallahu anh

6 Cevap cok uzun olduğu zaman doğru gizli kalır Hazreti Ali Radıyallahu anh

7 Kuran tilaveti ile kalbine ruhani feyiz sirayet eden kimse, dostlarının ayrılığı ile vahşet halini hissetmez Hazreti Ali Radıyallahu anh

8 Edep aklın suretidir Hazreti Ali Radıyallahu anh

9 İnsanlarla oyle iyi gecininiz ki duşmanınız bile olumunuze ağlasın Hazreti Ali Radıyallahu anh

10 Akıl tamam olunca, soz azalır Hazreti Ali Radıyallahu anh

11 Derin fikre sahip olanın nazarı da guzel olur Hazreti Ali Radıyallahu anh
İlimsiz ibadette, tefekkursuz Kur'an tilavetinde hayır yoktur Hazreti Ali Radıyallahu anh
Dini hukumleri kendi aklıyla anlamak ve aklı ona rehber etmek isteyen, peygamberliğe inanmamış olur Onunla konuşmak akıl işi değildir İmam Rabbani Rahmetullahi aleyh

14 Sohbet Ayeti Kerimeye kırık mana vermek değil, Ayeti Kerimeyi kalbine indirip, Kalbinden cıkarıp vermektir Mahmut Ustaosmanoğlu Kuddise SirruhU

15 Musluman bir kadın, cocuğunu emzirdiği surece, Allah yolunda cihat edenler gibidir Said bin Cubeyr Rahmetullahi aleyh

16 Duşmanlarınızla oturup kalkan, sizin dostunuz olamaz Sa'di Şirazi Rahmetullahi aleyh

17 İnsanlar arasında bulun, fakat kimseye yuk olma! Husameddin MankpUri Rahmetullahi aleyh

18 İlim gıda gibidir Ona her zaman ihtiyac vardır Faydası da herkesedir Abdulvehhab Mutteki Rahmetullahi aleyh

19 Kafir bile olsa, hic kimsenin kalbini kırma! Kalb kırmak, Allahu tealayı incitmek demektir Ahmed Yesevi Rahmetullahi aleyh

20 İslamiyet'in icinde hic bir kotuluk, İslamiyet'in dışında da hic bir iyilik yoktur Ebul Vefa Rahmetullahi aleyh

21 Uc şey kalbi oldurur: Cok konuşmak, cok uyumak ve cok yemek Fudayl bin İyad Rahmetullahi aleyh

22 Dunya uc gundur; dun, bugun ve yarın Dun gecti Yarının geleceği belli değil Oyle ise; bugunun kıymetini bil! Hasanı Basri Rahmetullahi aleyh

23 Dertsiz Adam derssiz adamdır Recep Hoca Rahmetullahi aleyh

24 Cocuktaki utanma hali ondaki akıl nurunun alametidir İmam Gazali Rahmetullahi aleyh

25 Gencliğin kıymetini ihtiyarlar, huzUrun kıymetini huzUrsuzlar, sıhhatin kıymetini hastalar, hayatın kıymetini oluler bilir Hatim Esam Rahmetullahi aleyh

26 Define ile Yılan, gulle diken, sevincle gam bir aradadır Şeyh Sadi Şirazi Rahmetullahi aleyh
Kendini hak ile meşgul etmezsen, batıl seni işgal eder İmam Şafi
Dua Ubudiyetin ruhudur ve halis bir imanın neticesidir Said Nursi Mektubat Yirmi Dorduncu Mektup s489
Padişahı alem olmak bir kuru kavga imiş;
Bir veliye bende olmak Cumleden ala imiş! Yavuz Sultan Selim
İnsan olmez, Dunyasını değiştirir
Olen hayvan olur, İnsanlar olmez!
Olur ise ten olur, canlar olesi değil! YunusEmre
Olumu gercekten tanımış bir kimseye, dunya bela ve musibetleri, dert ve sıkıntıları cok hafif gelir Ka’bulAhbar Rahmetullahi teala aleyh
Dunya cennete gore zindan, cehenneme gore ise cennet gibidir Abdulkadir Geylani Rahmetullahi Aleyh
İki tur insan daima actır Biri bilimi arayan, diğeri de parayı Cat stevens

34 Sozu dost, ozu duşmandan usandım
Dili Mumin, kalbi şeytandan usandım
Herkesin kahrı cekilir ama;
Ben davasız Musluman'dan usandım

35 Kaynaklara benzeriz, cıkar topraktan
Cağlar, kopurur, zevk alırız koşmaktan
Duzluklere indikce, akıp sessizce
Tekrar doneriz toprağa, bir catlaktan

36 Bir milletin kulturunu kontrol etmek, o milletin dilini kontrol etmekle; bir milleti imha ise nesilleri mazisinden, tarihinden ve bilhassa milli ve manevi değerlerinden koparmakla mumkundur Bernard Lewis

37 Cesaret gerektiren yaşamaktır,olmek değil! M Antionette

38 Calışmak bizi şu uc şeyden kurtarır: Can sıkıntısı, kotu alışkanlıklar, Yoksulluk VOLTAIRE

39 Bir pire demişler ki, evlen! Demiş :
Ben daha bulUğa ermedim!
insan veliliğe erince baliğ olur;
Velilik olmayınca cocukluk olur Şeyh Şirazi «Gulşeni Raz»

40 Gezdim halep ile şamı
Eyledim ilmi talep
Meğer ilim bir hic imiş
İlla edep illa edep

41 Bize bir nazar oldu
Cumamız Pazar oldu
Ne olduysa azar azar oldu!

42 İnsanlara emri bil maruf yaparken onlara sanki başlarının uzerinde guvercin varmış gibi yaklaşırız O kuş imanlarıdır

43 AMELDE YUSR İTİKADDA YAKİN

44 Tolstoy: Zindana atılan bicarelere muhafızlarını secme hakkı verilse bu onların hurriyetini temin eder mi?!

45 Tarih bilmeyen diplomat pusuladan anlamayan kaptana benzer Cevdet Paşa

46 Dahi bir fesad koptu cihanda
Hevai nefse duştu nas bu anda
Eğer alim eğer abid bu şanda
Hadis tefsir fıkıh kaldı nihanda
Bu nasdan ayrılup hakka gidelim
Cemali ba kemaleh seyr idelim İsmet Garibullah Rahmetullahi Aleyh

47 Dost istersen ALLAH yeter
Yaren istersen KUR'AN yeter
Mal istersen KANAAT yeter
Duşman istersen NEFİS yeter
Nasihat istersen OLUM yeter

48 Bu gununu duşunme
Dun gecti, Yarın var mı?
Gencliğine Guvenme!
Olen hep ihtiyar mi?
Ya İslam`da erirsin
Ya inkarda curursun
Yol Mezarda bitmiyor
Girdiğinde gorursun EbU TUrab Rahmetullahi Aleyh

49 Hani nerede?
Gonullerden kubbelere,
Kubbelerden gonullere
Gurul gurul akan Kur'an sesleri?
Kur'an sesleri dindirilmiş,
Muslumanlar sindirilmiş!
AllahMuhammedHulafai raşidinin
İsimleri kubbelerden yerlere indirilmiş!
Mabedimin goğsune uzanan namahrem eli,
Kimin elidir?!
Soyle Ayasofya, soyle
Seni puthane yapan hangi delidir?!OSMAN YUKSEL SERDENGECTİ

50 Sadece başkaları icin yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır Albert Einstein

51 Eğer bir yaşam, tumuyle kişisel arzuları tatmine yonelmişse er yada gec, acı bir duş kırıklığına yol acar Albert Einstein

52 Milliyetcilik bir cocukluk hastalığıdır İnsanlığın kızamığıdır Albert Einstein

53 İnsan inanır ve inandığı gibi yaşarsa insandır yoksa bir hictir! KEMTER

54 Ağlayım ki goz yaşlarım kalbimi yumuşatsınKEMTER

55 Bazı insanlar kopekten beterdir bazılarının ise kopeği olmaya değer KEMTER
Tek dostum kitaplarım, tek duşmanım cahil dostlarım Diderot
İnsanlar başaklara benzerler, icleri boşken başları havadadır, doldukca eğilirler Montaigne
Aklı sadece beyin fonksiyonu olarak yıllarca acıklamaya calıştıktan sonra bir kişinin, varlığımızın iki onemli unusurdan meydana geldiğini savunan fikri benimsemesinin daha mantıklı olduğu sonucuna vardım Aklı, beynin icindeki sinirsel işlemler bazında acıklamanın imkansız olacağı kesin gozuktuğu icin, varlığımızın iki onemli unsuru (madde ve ruh) acısından acıklanması gerektiğini anladım Wilder Penfield
İyiliğe iyilik her kişinin karı, kotuluğe iyilik ER kişinin karı

Üst Alt