iltasyazilim
Yeni Üye
Etli Lahana Sarması Nasıl Yapılır
Etli Lahana Sarması
Etli Lahana Sarması İçin Malzemeler:
1 adet irice lahana
300350 g orta yağlı kıyma
¾ akarsu bardağı mısırözü yağ
3 Adet kuru soğan
3 Adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Karabiber, tuz
Pişirmek İçin:
½ akarsu bardağı limon suyu
8 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kuru nane
Etli Lahana Sarması Yapılışı:
Lahananızı yapraklarına ayırın, yıkayın,kalın damarları keserek çıkarın Derin bir tencerede su kaynatın, yaprakları sarılacak hale gelinceye dek haşlayın (Lahananızın cinsine kadar değişken,ben 78 dk haşladım) Süzgece alıp soğutun
İç için,soğanları ince yemeklik, domatesleri kabukları soyulmuş küçük küp doğrayın,pirinci yıkayıp süzün,maydanozu ince kıyın
Soğan, maydanoz, salça, domatesi karabiber ve tuzlu ekleyerek karıştırın Arkasında kıyma, pirinç ve en son akışkan yağınız ekleyerek adamakıllı karıştırın
Lahanalarınızı sarmalık ebata küçültün, iç ekleyerek sarın
Tencerenize dizdiğiniz sarmalara limonsuyu ve minik doğradığınız sarımsakları ekleyin, dolma seviyesinden 1 parmak beceriksiz sıcak su koyarak, dolma kapağı ya da porselen kapak kapatarak 4050 dk pişirin Tencerenizi ateşten almaya yakın kuru naneyi ekleyin bir taşım kaynatın
Servis için, tereyağını pul biberle kızdırın, dolmalarınıza ekleyerek servis yapın Arzuya tarafından sade veya sarımsaklı yoğurt ekleyin
Sağlık Olsun *
Etli Lahana Sarması
Etli Lahana Sarması İçin Malzemeler:
1 adet irice lahana
300350 g orta yağlı kıyma
¾ akarsu bardağı mısırözü yağ
3 Adet kuru soğan
3 Adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Karabiber, tuz
Pişirmek İçin:
½ akarsu bardağı limon suyu
8 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kuru nane
Etli Lahana Sarması Yapılışı:
Lahananızı yapraklarına ayırın, yıkayın,kalın damarları keserek çıkarın Derin bir tencerede su kaynatın, yaprakları sarılacak hale gelinceye dek haşlayın (Lahananızın cinsine kadar değişken,ben 78 dk haşladım) Süzgece alıp soğutun
İç için,soğanları ince yemeklik, domatesleri kabukları soyulmuş küçük küp doğrayın,pirinci yıkayıp süzün,maydanozu ince kıyın
Soğan, maydanoz, salça, domatesi karabiber ve tuzlu ekleyerek karıştırın Arkasında kıyma, pirinç ve en son akışkan yağınız ekleyerek adamakıllı karıştırın
Lahanalarınızı sarmalık ebata küçültün, iç ekleyerek sarın
Tencerenize dizdiğiniz sarmalara limonsuyu ve minik doğradığınız sarımsakları ekleyin, dolma seviyesinden 1 parmak beceriksiz sıcak su koyarak, dolma kapağı ya da porselen kapak kapatarak 4050 dk pişirin Tencerenizi ateşten almaya yakın kuru naneyi ekleyin bir taşım kaynatın
Servis için, tereyağını pul biberle kızdırın, dolmalarınıza ekleyerek servis yapın Arzuya tarafından sade veya sarımsaklı yoğurt ekleyin
Sağlık Olsun *