Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 tane patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 3 tane patates
- 1 su bardağı domates sosu(3tane domates rendesi)
- 1 su bardağı kaynar su(200 ml)
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Sosu için başka 200 ml su
- 1 su bardağı sıvı yağ
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyun küp kesin ,20 dakika tuzlu suda bekletin, suyu süzün patlıcanları güzelce kurulayın.
- Patatesleride soyun küp kesin yıkayın güzelce kurulayın.
- Tencereye sıvı yağ döküp kızdırın(fırındada kızartabilirsiniz).
- Önce patatesleri sonra patlıcanları kızartıp kağıt peçetenin üzerine alın.
- Ayrı bir yerde tavayı ısıtın zeytinyağ dökün etleri kızgın tavaya döküp mühürleyin.
- Yüksek ateşte etler renk değişmeye başlayınca karıştırın sonra et suyunu salıp çektikten sonra dört dakika daha pişirin etlerin pişip pişmediğini denetim edin.
- Etler pişince ocağı ortaya düşürün üzerine ince doğranmış biberleri soğanı sarımsağı döküp üç dakika kavurun sonra salçayı ekleyin gerekirse bu basamakta iki kaşık zeytinyağ ekleyebilirsiniz salçayı açmak için (ben eklemedim).
- Sonra domates sosunu kaynar suyu döküp karıştırın kaynayınca ocağı biraz kışın kapağı kapalı sosu biraz çekince kızarttığınız patates patlıcanları ekleyin.
- Tuz, baharat ekleyin çok hafif karıştırın patlıcanlar dağılmasın sonra kısık ateşte beş dakika daha pişirin sonra fırın tepsisine yemeği dökün.
- Aynı tavaya tekrar bir su bardağı su döküp kaynatın.
- Tava salçalı olduğu için ben ekstra salça eklemedim tavaya bir su bardağı su koyup kaynatın .
- Kaynayınca suyu yemeğin üzerine döküp evvelce ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında 10 dakika pişirin afiyet olsun.