T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 8 Kas 2023 #1 Ev Yapımı Leziz Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Hamburger ekmeği (Hazır kullandım) Köfte için; 500 gram orta yağlı kıyma 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu 1 yemek kaşığı pekmez Yarım yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber İçi için; Cheddar peyniri Domates Marul Kornişon turşusu Et sosu (Ranch sos veya mayonez de olabilir.) Ev Yapımı Leziz Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Köfte için gerekli tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Kıymayı 4 eşit parçaya bölüp hamburger ekmeğinden bir tık daha büyük şekil veriyoruz çünkü pişince toplanıyor. 1 saat dolapta dinlendiriyoruz. Daha sonra döküm tavada 2ye kestiğimiz hamburger ekmeklerini ısıtıp kenara alıyoruz. Döküm tavaya çok az yağ koyup köfteyi pişirmeye başlıyoruz. Hamburger ekmeğinin alt kısmının içine et sosunu (Ben colorado marka kullandım, yoksa ranch sos veya mayonez de kullanabilirsiniz) Sosun üzerine marul, domates ve turşuyu koyuyoruz. Köftenin pişen tarafını çevirir çevirmez üzerine 2 adet cheeddar peyniri koyup, diğer tarafın pişmesini beklerken peynir de eriyor. Pişen köfteyi hamburger ekmeğine koyup üst ekmeği de kapatıp afiyetle yiyoruz. Ev Yapımı Leziz Hamburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Ev Yapımı Leziz Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Hamburger ekmeği (Hazır kullandım) Köfte için; 500 gram orta yağlı kıyma 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu 1 yemek kaşığı pekmez Yarım yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber İçi için; Cheddar peyniri Domates Marul Kornişon turşusu Et sosu (Ranch sos veya mayonez de olabilir.) Ev Yapımı Leziz Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Köfte için gerekli tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Kıymayı 4 eşit parçaya bölüp hamburger ekmeğinden bir tık daha büyük şekil veriyoruz çünkü pişince toplanıyor. 1 saat dolapta dinlendiriyoruz. Daha sonra döküm tavada 2ye kestiğimiz hamburger ekmeklerini ısıtıp kenara alıyoruz. Döküm tavaya çok az yağ koyup köfteyi pişirmeye başlıyoruz. Hamburger ekmeğinin alt kısmının içine et sosunu (Ben colorado marka kullandım, yoksa ranch sos veya mayonez de kullanabilirsiniz) Sosun üzerine marul, domates ve turşuyu koyuyoruz. Köftenin pişen tarafını çevirir çevirmez üzerine 2 adet cheeddar peyniri koyup, diğer tarafın pişmesini beklerken peynir de eriyor. Pişen köfteyi hamburger ekmeğine koyup üst ekmeği de kapatıp afiyetle yiyoruz. Ev Yapımı Leziz Hamburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı